Visit Our UNIX and Linux User Community


X windows problems


 
Thread Tools Search this Thread
Top Forums UNIX for Dummies Questions & Answers X windows problems
# 1  
Old 10-04-2001
Question X windows problems

I have finaly got my toshiba 4600 to operate in full screen when running x. I am running mandrake 8.0 xfree86 4.0.3. I have the xf86config file modified to use a vesa driver instead of the actually trident driver. The problem that I have now is that If Start in init level 5 the screen just flickers and x will not come up but If i go to init level 3 log in and then do a start x command X works fine. I belive that I may have to edit the kdm configuration but I am not sure . Will someone please let me know if that sounds correct or if there is something else I will have to do to get init level 5 to start properly. I f I do have to edit the kdm config where is it and how do I edit it. Please any help would be appreciated .
# 2  
Old 10-04-2001
Hi,

Can you try starting Linux in runlevel 5 then noting the error message in the /var/log/XFree86.x.log file.

The kdmrc file is located in /usr/share/config, although I'm not sure that editing this file will solve your problem.



Andy H
# 3  
Old 10-04-2001
CPU & Memory log file

How do I know which log file it is I got this error(below) out of one of them there are three xfree86 log files .0 .8 .9 Does it change and replace the log file everytime i load x do i need to load x through init 5 then when it hangs reboot the machine and check the log from the console?? let me know please because i loaded then i went into x and checked the file so i may need to do it again


Symbol cfb24_32ScreenInit from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/vesa_drv.o
is unresolved!
Symbol cfb24_32ScreenInit from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/vesa_drv.o
is unresolved!
# 4  
Old 10-04-2001
I have to log now

Ok i figured out how to get the log I have the log file from start x now and the log file from init 5 the previous error exsists in both file(may be another problem but not whats causing it to now work i think you cna give me your ideas on that if you would like to)

they are identical except for the last few lines as follows(II) XINPUT: Adding extended input device "Mouse1" (type: MOUSE)<b>(the one that loads properly stops here)</b> the incorrect files continues as follows
FreeFontPath: FPE "unix/:-1" refcount is 2, should be 1; fixing.
(II) Open APM successful
(==) VESA(0): Default visual is TrueColor

Fatal server error:
Caught signal 11. Server aborting
then it ends
# 5  
Old 10-04-2001
more log info

More log info

the log file for the working x contains allthe lines that the unworking log contains it appends them after i leave x the only thing it does say is the
Fatal server error:
Caught signal 11. Server aborting
statement I dont know if thta was caused by my canceling out of run level 5 and returning to the console. Sorry to keep posting so many threads I am just working onthis problem so I keep getting new developments let me know if you have any idea pleaseit must obviouslt work if i could getinto x
# 6  
Old 10-05-2001
Please help

I still need help on this I know thought that it may have been that xfs was not starting during init level 5 but that is no the case please help or at least ideas from anyone would be so greatly appreciated

thank you
gennaro
# 7  
Old 10-06-2001
Hi Gennaro,

Can you try the following:

1 post the XFree86.x.log and xdm-error.log files to this thread.
2 Does typing "kdm" as root from the console in runlevel 3 bring up the kdm login screen?
3 If 2 doesn't work can you try "gdm" as root to see if the gnome display manager will work.

I'm not an expert when it comes to x windows problems but I will have a look at your error logs and see what I make of them.

Andy H Smilie
 

Previous Thread | Next Thread
Test Your Knowledge in Computers #543
Difficulty: Easy
A global variable can be accessed and referenced on every line of code.
True or False?

7 More Discussions You Might Find Interesting

1. Solaris

Problems with filesharing between Solaris and Windows Server

Hi. I'm new here and new at using Solaris and I've been having some problems with file sharing between Windows Server 2012 and Solaris 10. I will really appreciate your help. So my Windows Server (WS) 2012 has just three activated services: DNS, DHCP and Active Directory. Solaris too three... (1 Reply)
Discussion started by: LauraKtz
1 Replies

2. UNIX for Advanced & Expert Users

Problems between a HP UX 11.31 Samba share and Windows 7...

Hi I have an issue with a client. He was able to use his mounted Samba share for a long time. However, a couple of days ago, he wasn't able to access all of his files all of a sudden. He still see's the share and majority of the files, but not some that he needs. I checked with Secure CRT on... (1 Reply)
Discussion started by: zixzix01
1 Replies

3. UNIX for Advanced & Expert Users

Use putty problems in windows

Hello all, I have encountered a strange question. I installed a Ubuntu 8.10 in the VMware in the XP, and use putty to connect to ubuntu. Everything is fun except I can't use the wget in putty, neither does command "sudo apt-get ***". But they are OK in the VM. Can someone help me out? Thank... (2 Replies)
Discussion started by: tpltp
2 Replies

4. UNIX for Dummies Questions & Answers

Problems starting X windows

After i login i try to start X windows by using the "startx" command. All it does is return "startx: Command not found". Any help would be great.:), By the way I'm using freeBSD. (1 Reply)
Discussion started by: spacebizall
1 Replies

5. IP Networking

Usually problems with Windows Explorer in w2k3 over server Debian 3.0

Hi. I have problems sometimes going to "My Network Places" in the Windows Explorer. Sometimes works OK and sometimes appears an Explorer.exe Application Popup: <<The instruction at "0x10004160" referenced memory at "0x10004160". The memory could not be "read">> (Event ID: 26 at the Windows... (0 Replies)
Discussion started by: luisben
0 Replies

6. Debian

Usually problems with Windows Explorer in w2k3 over server Debian 3.0

Hi. I have problems sometimes going to "My Network Places" in the Windows Explorer. Sometimes works OK and sometimes appears an Explorer.exe Application Popup: <<The instruction at "0x10004160" referenced memory at "0x10004160". The memory could not be "read">> and the Explorer go out or is... (0 Replies)
Discussion started by: luisben
0 Replies

7. Windows & DOS: Issues & Discussions

Windows xp network problems

Hello guys , i have a big big problem. At the company that i work for there are like 4 pcs that are sending and recieving a lot of packets to the point that the network is down. we think that it might be a virus, we run all the antivirus that you could posible think of and nothing so far. ... (2 Replies)
Discussion started by: josramon
2 Replies

Featured Tech Videos