Visit Our UNIX and Linux User Community


boot up issue


 
Thread Tools Search this Thread
Top Forums UNIX for Dummies Questions & Answers boot up issue
# 1  
Old 07-17-2002
boot up issue

Could somone please tell me what happened when I reboot my computer, it take too long to pass the part it said "starting sendmail"

I only changed the server name and when I reboot the server, all of the services are running except when it got to :

starting sendmail

it take toooo long to pass this stage.

Could someone please tell me what happened here ???
# 2  
Old 07-17-2002
If your /etc/hosts file (or the "Hosts" section in netcfg) lists the loopback address (127.0.0.1, your computer's IP address when it is talking to itself) as having only a name that is an unqualified domain name - something like bla - you will experience the sendmail hang. If localhost and/or a fully-qualified domain name (FQDN), is listed, your system will not hang.

When sendmail starts, it attempts to find values for different macros - special variables internal to sendmail.

A better way, if you have a dynamic IP, is to use the dummy interface and assign it a non routed IP address (eg. 10.0.0.1) and route this in the kernel. For example, you could do:

ifconfig dummy 10.0.0.1
route add -host 10.0.0.1 dev dummy

Then add to /etc/hosts

10.0.0.1 myhost.mydomain.com myhost

Do reboot the system.
 

Previous Thread | Next Thread
Test Your Knowledge in Computers #564
Difficulty: Medium
The negation operator is a null task operator not a unary operator.
True or False?

10 More Discussions You Might Find Interesting

1. SCO

Issue during boot

Hi, I am using SCO OpenServer 5 During boot I get this message: PANIC: HTFS: Bad directory ino 2 (offset 0) on HTFS dev hd (1/42) Cannot dump 8095 pages to dumpdev hd (1/41): Space for only 0 pages Dump not completed How can I fix this? I have no boot/root floppy. If it is a "disk... (8 Replies)
Discussion started by: nubian_sundance
8 Replies

2. Solaris

V100 boot issue

In the server room at my new job, there is a V100 with a problem. When power is turned on, the machine goes to the lom prompt. Entering poweron yields an endless supply of this message with no way to break out of it. ********************************************** PSTATE=0000000000000015... (3 Replies)
Discussion started by: chilinski
3 Replies

3. Solaris

Persistent boot disks issue

Hi all, please i need your help urgently I am faced to a serious boot disks issue on an Sun Fire E2900. The system run with two disque in zpool . The operating system is Solaris 10 (ZFS) The first time the issue occured, i got the error below on the two disks: Apr 7 08:04:33... (0 Replies)
Discussion started by: saki_jumeau
0 Replies

4. Solaris

Boot parameter issue

Hi all i have an issue when i change auto-boot?=false and reboot it again it is going to auto-boot?=true can any one tell that what should i do for auto-boot?=false for permanently thank you in advance (11 Replies)
Discussion started by: wkbn86
11 Replies

5. Red Hat

Dual boot issue .....

Hi, I have a laptop with two os running in it, Windows XP & RHEL5. Accidentally, we have deleted the windows entry in grub.conf file. Later we connected the hard disk of laptop to another system & deleted the linux partitions from the disk management tool of windows. Now the issue is, the... (7 Replies)
Discussion started by: Amol21
7 Replies

6. Solaris

Solaris-RHEL5 Dual boot issue

Machine: x86 OS : Dualboot Solaris and RHEL5 -Solaris 10 in first fdisk partition. RHEL5 - /boot in partition2 / in partition3 swap in 1st... (1 Reply)
Discussion started by: saagar
1 Replies

7. Solaris

boot-archive issue

I had logged into Server via ALOM and was placed into runlevel 5 other than 3 which is default. I did a svcadm delete boot-archive, and was promptly placed in runlevel 3. Now, I am unable to do a telnet or login into the server through any other service. bash-3.00# svcs -a svcs -a STATE ... (3 Replies)
Discussion started by: praveenr
3 Replies

8. HP-UX

hp-ux 10.20 boot issue

Hello, have HP Visualize C3600 workstation. Issue is as follows: When I attempt to boot, unit will not boot successfully and will halt at a menu, the same menu as when during a boot one hits any key within 10 seconds to discontinue. When I attempt to boot with Boot primary, both with IPL... (17 Replies)
Discussion started by: davel1000
17 Replies

9. HP-UX

PXE boot port issue

Hi,all: I want to boot an IA unix box from network, I am sure I set the DHCP and boot server, but it still failed ! It says : Client MAC Address: 00 18 FE 28 91 82 .....- PXE-E16: Valid PXE offer not received. Load of Core LAN Gb A failed: Not Found I use the nettl command to trace the UDP... (0 Replies)
Discussion started by: bluepluto
0 Replies

10. UNIX for Advanced & Expert Users

Dual boot issue

Hi All, 1st HDD is loaded with Windows 2000 Professional and I have installed Red Hat ES 3.0 on second HDD(80GB). After linux installation failed to load windows and boot stucks with displaying only L How to fix this issue Thanks in advance for your valuable answer. Regards, Bachegowda (1 Reply)
Discussion started by: bache_gowda
1 Replies

Featured Tech Videos