Visit Our UNIX and Linux User Community


samba PROBLEMS


 
Thread Tools Search this Thread
Top Forums UNIX for Dummies Questions & Answers samba PROBLEMS
# 1  
Old 07-03-2002
Error samba PROBLEMS

i am run SUSE 6.4 with apache that i built and maintain to serve my dads website, (www.farragutmarine.com for anyone who cares) anyway i am running samba and i have a huge problem, throughout the day, everything goes fine, but then my server will come to a grinding halt, if i try to telnet in or ftp to it, or get my email, i get NO responce, if i am lucky and do get a response it will take about 20 minutes for the prompt to come up after i log in, when i do a netstat -a i get a load of smb connections, and when i do a ps aux i get a whole list of
root 16249 1.0 1.6 3420 2120 ? S 18:17 0:00 /usr/sbin/smbd -D

root 16250 1.0 1.6 3420 2120 ? S 18:17 0:00 /usr/sbin/smbd -D

root 16251 1.0 1.6 3420 2120 ? S 18:17 0:00 /usr/sbin/smbd -D

root 16252 1.0 1.6 3420 2120 ? S 18:17 0:00 /usr/sbin/smbd -D

root 16253 0.0 1.6 3420 2120 ? S 18:17 0:00 /usr/sbin/smbd -D

root 16254 0.0 1.6 3420 2120 ? S 18:17 0:00 /usr/sbin/smbd -D

joe 16255 0.0 0.6 2452 884 pts/0 R 18:17 0:00 ps aux
root 16256 0.0 1.6 3420 2108 ? S 18:17 0:00 /usr/sbin/smbd -D

root 16257 0.0 1.6 3420 2108 ? S 18:17 0:00 /usr/sbin/smbd -D

root 16258 0.0 1.5 3284 1924 ? S 18:17 0:00 /usr/sbin/smbd -D

root 16259 0.0 1.4 3148 1900 ? R 18:17 0:00 /usr/sbin/smbd -D




theres WAY more then that, to solve this temporarely (sp) i set up a CRON job to restart the samba servers 5 times a day, it works but it should not have to be that way, i did search for this problem on the boards, but if i overloooked another thread addressing this i apologize, any help with this will be very much appreaciated as this problem has kept me from installing samba on my nice new cleanly installed netbsd server. thank you.
# 2  
Old 07-08-2002
any one at all? please?
# 3  
Old 07-08-2002
Have you set your debug level to see if there is anything going on?

Answer the following:
Version of Samba:
How long have you been using it:
Upgrade or changes recently:
Did it always have this problem:
(If not, what changed?)

Have you looked at the man pages for it at Samba -

The following might help but you should check your log files first to try to figure out what is wrong (maybe set the debug level to 3 as recommended by the docs found at their web site)

deadtime (G)
The value of the parameter (a decimal integer) represents the number of minutes of inactivity before a connection is considered dead, and it is disconnected. The deadtime only takes effect if the number of open files is zero.

This is useful to stop a server's resources being exhausted by a large number of inactive connections.

Most clients have an auto-reconnect feature when a connection is broken so in most cases this parameter should be transparent to users.

Using this parameter with a timeout of a few minutes is recommended for most systems.

A deadtime of zero indicates that no auto-disconnection should be performed.

Default: deadtime = 0

Example: deadtime = 15
# 4  
Old 07-08-2002
Found other folks with same problem (different OS) - looks like it has to do with problems between Samba and client software - the deadtime value may help

http://lists.samba.org/pipermail/sam...read.html#1101
# 5  
Old 07-08-2002
thanks for the help, i set the dead time (idle time before disconnect?) to 2 min, and disabled my rediculous cron job, hopefully all will go well. i read the post on the samba website that rtm provided, it is very interesting that samba will react that way, and also does that mean that the way windows handles the smb prot. is wrong? anyway thats for the help.
 

Previous Thread | Next Thread
Test Your Knowledge in Computers #408
Difficulty: Medium
The Cygwin distribution contains thousands of packages from the Open Source world including most GNU tools, many BSD tools, an X server and a full set of X applications.
True or False?

9 More Discussions You Might Find Interesting

1. UNIX for Dummies Questions & Answers

Baffled by problems with ssh and samba

I have made a complete botch of trying to install both ssh and samba, having followed numerous tutorials - all claiming to be easy to follow and stating that it is easy. The last attempt @ ssh was going really well until the copy id stage roy@roy-1011PX:~$ ssh-copy-id -i /home/roy/.ssh/id_dsa.pub... (8 Replies)
Discussion started by: Royalist
8 Replies

2. Solaris

Samba 3.6.5 install problems

Hi all, I'm trying to update my samba 3.5.10 to 3.6.5 due to security CVE issued with 3.5. I downloaded and unzipped, did the make and make install and the ./configure. I didn't use any changes to it and it said it installed correctly added it to my path and it looks like it's operating... (6 Replies)
Discussion started by: mattymatt79
6 Replies

3. AIX

Installing SAMBA problems

I have created an LPAR and the next step is to get SAMBA installed, I have mounted our NIM server up and copied over the SAMBA binaries .bff files. How do i install these? i tried doing this through SMIT but had no luck..? Any help would be greatly appreciated. AIX OS 6.1 (2 Replies)
Discussion started by: audis$
2 Replies

4. Solaris

samba issue: one samba share without password prompting and the others with.

Hi All, I've been trying to configure samba on Solaris 10 to allow me to have one share that is open and writable to all users and have the rest of my shares password protected by a generic account. If I set my security to user, my secured shares work just fine and prompt accordingly, but when... (0 Replies)
Discussion started by: ideal2545
0 Replies

5. UNIX for Advanced & Expert Users

Problems between a HP UX 11.31 Samba share and Windows 7...

Hi I have an issue with a client. He was able to use his mounted Samba share for a long time. However, a couple of days ago, he wasn't able to access all of his files all of a sudden. He still see's the share and majority of the files, but not some that he needs. I checked with Secure CRT on... (1 Reply)
Discussion started by: zixzix01
1 Replies

6. SCO

Authentication problems with Active Directory/Samba/Winbind/Pam

Hi all. I'm having real trouble authenticating users against active directory for my SCO UnixWare 7.1.4 box running samba 3.0.24 (installed via Maintenance pack 4). I can list AD users/groups (after overcoming several hiccups) with wbinfo -g / wbinfo -u. I can use id to get a view an ad user ie:... (0 Replies)
Discussion started by: silk600
0 Replies

7. Red Hat

Problems running redhat config samba in the GUI

hi Recently the above option has stopped working all together. On clicking on this option it appears as though the window will open as the outline of the box appears but nothing more. On running this from a command prompt within the GUI , I get the following error: The last line... (0 Replies)
Discussion started by: timcs
0 Replies

8. UNIX for Dummies Questions & Answers

Need Samba Help

Hi, I am very new to Unix, do know some RedHat linux. I am wanting to install samba on my unix machine. Not sure where to start, any help would be very much appreciated. Thanks, Chris Lewis (4 Replies)
Discussion started by: lewy33
4 Replies

9. UNIX for Advanced & Expert Users

'make' problems (compliation problems?)

I'm trying to compile and install both most recent version of 'make' and the most recent version of 'openssh' on my Sparc20. I've run into the following problems... and I don't know what they mean. Can someone please help me resolve these issues? I'm using the 'make' version that was... (5 Replies)
Discussion started by: xyyz
5 Replies

Featured Tech Videos