Visit Our UNIX and Linux User Community


Installing 3590 tape drive to pSeries server run on AIX5.3


 
Thread Tools Search this Thread
Operating Systems AIX Installing 3590 tape drive to pSeries server run on AIX5.3
# 1  
Old 01-07-2008
Installing 3590 tape drive to pSeries server run on AIX5.3

Brothers, I have a question on compatible issues.
I have a p570 server running on AIX5.3.0.0 TL04.
Recently I have received a 3590 tape drive with library and I am wonder whether I can make use of this tape drive for my normal daily backup of AIX 5.3.0.0 in p570 server.
Any driver or adapter that I need to make this work?
# 2  
Old 01-08-2008
You will need to install the Atape driver for this type of tape drive / library.

IBM - AIX Device Drivers for System Storage Tape

Previous Thread | Next Thread
Test Your Knowledge in Computers #491
Difficulty: Easy
In general, interpreted languages are slower than compiled languages.
True or False?

9 More Discussions You Might Find Interesting

1. AIX

Share Blade IBM Tape drive with Windows Server

Hi , We have a Blade Chassis H housing 4 servers. It has a single tape drive. Can i share this tape drive with a HP Server Running Windows Server 2003? They are in the same LAN btw. (0 Replies)
Discussion started by: muzahed
0 Replies

2. AIX

Ultrium LTO3 Tape Drive for pSeries p570

I have 2 servers in my office which are p570 and p550. Both run under AIX 5300-07. And I only have 1 x SCSI Ultrium LTO3 Tape Drive. For syncronization purposes, I always backup p570 server's database and restore into p550 server. And due to the frequent process of syncronization, I require to... (1 Reply)
Discussion started by: kwliew999
1 Replies

3. UNIX for Dummies Questions & Answers

installing unix tape drive

Hi, i installed a unix tape drive on my alphaserver. when i use a mt command it tells me there is no tape or device. I have used the hardware manager and it shows the tape is present. Can anyone help me understand why it cannot pick up the tape as a default? (1 Reply)
Discussion started by: ryks
1 Replies

4. AIX

savevg/tar/mksysb of server-A on remote tape drive possible ?

Every 3 months we have to do backups (smitth mksysb/lsmksysb + tar) on at least 30 workstations. We have to carry around 2 external tape drives to connect to them. It is a pain to do because it takes at least 3 days to do (evening/night shift) and users sometimes complain that there desk is not put... (1 Reply)
Discussion started by: Browser_ice
1 Replies

5. SCO

Installing SCSI Tape drive

Hello, I'm having some issues with installing SCSI tape drive on SCO 5.0.6 hardware config shows the following adapters %adapter 0xE800-0xE8FF 10 - type=alad ha=0 bus=0 id=7 fts=sto %adapter 0x0170-0x0177 15 - type=IDE ctlr=secondary dvr=wd %adapter - 3 - ... (3 Replies)
Discussion started by: ananth_ak
3 Replies

6. UNIX for Dummies Questions & Answers

Installing AIX 4.3, pseries

I'm new with UNIX, i have a pseries server from IBM and i need to install AIX 4.3, i never used wyse terminal or AIX, i need help to know how to install it, i have the server and the wyse i get in into the aixterm, over com1 but i don't know wich command use or what to do to install it..... ... (0 Replies)
Discussion started by: Juan-ito
0 Replies

7. Linux

Installing tape drive?

Hello. I have Redhat 8.0 on a laptop. Working good. I wanted to install the tape drive that is physically attached to it. The tape drive worked fine under Windows98SE. It's one of those parallel QIC-80 drives and I confirmed that it is supported by FTape. It appears that FTape might already... (0 Replies)
Discussion started by: RuralTurtle
0 Replies

8. Solaris

Error After Installing Tape Drive

Hi, I am a newbie to Solaris, I have a SunFire V120 box, i was trying to install a tape drive(HP SureStore DAT24), i did the install in this manner. # rm -rf /etc/path_to_inst # init 6 later at the "ok" prompt i gave "boot -ar" after doing that it asked me various options i accepted the... (2 Replies)
Discussion started by: rajendra.rait
2 Replies

9. Filesystems, Disks and Memory

help installing Sun 8mm unipack scsi tape drive

Hi all, please help I am stuck. I have installed a external unipack scsi tape drive. The tape drive is Exabyte Eliant 820. All I did was connected scsi cable and power it on. When issued "probe-scsi-all" command, the tape is correctly identified. However, when issued "dmesg | more" command, the... (4 Replies)
Discussion started by: dennis
4 Replies

Featured Tech Videos