problem of networking in centos


 
Thread Tools Search this Thread
Top Forums UNIX for Dummies Questions & Answers problem of networking in centos
# 1  
Old 11-11-2010
problem of networking in centos

Hello,
I am using dual boot of linux, one is ubuntu and the other is one is centos.
I have three NIC's and only one of them connected with cable.
The thing is that when I boot from the ubuntu, it does recognize it and I am connected to the Internet.
When I boot from the centos I am not connected to the Internet and when I do ifconfig then it tell me that my IP is 127.0.0.1 (loop back).
From ubuntu I know that it is eth1 that is connected with the cable.


Now how do I configure centos to recognize it and to connect to the network?
# 2  
Old 11-11-2010
what version of Centos?
# 3  
Old 11-11-2010
Quote:
Originally Posted by fpmurphy
what version of Centos?
When I do uname -a , I have :
Linux centos 2.6.18-194.el5

after that it give the current date and i868 ...


It is CentOS-5.5

Last edited by programAngel; 11-11-2010 at 10:48 AM..
# 4  
Old 11-11-2010
If it doesn't show the interfaces, even when you run ifconfig -a, then it's not detecting them at all.
# 5  
Old 11-11-2010
Quote:
Originally Posted by Corona688
If it doesn't show the interfaces, even when you run ifconfig -a, then it's not detecting them at all.
when I do ifconfig -a then it does show all the three eth's - eth0,eth1,eth2.

But none of them has an IP.

eth1 is the one that has the cable.
How do I make it to get an IP?
# 6  
Old 11-11-2010
Quote:
Originally Posted by programAngel
when I do ifconfig -a then it does show all the three eth - eth0,eth1,eth2.

But none of them has an IP.

eth1 is the one that has the cable.
How do I make it to get an IP?
run dhclient, I suppose.

Two minutes of googling also netted centos' official documentation on creating and configuring network devices via the GUI.
This User Gave Thanks to Corona688 For This Post:
# 7  
Old 11-11-2010
Quote:
Originally Posted by Corona688
run dhclient, I suppose.

Two minutes of googling also netted centos' official documentation on creating and configuring network devices via the GUI.
Thanks, It solved the problem.

As for the googeling, I have NOT installed GUI, so it is not relevant for me.

By the way for some unknown reason (to me) in the centos he find the cable in the eth2 and not 1.
I mean eth2 now have an IP and I am able to connect the Internet.
I don't get it.
Am I missing something?
 
Login or Register to Ask a Question

Previous Thread | Next Thread

10 More Discussions You Might Find Interesting

1. UNIX for Beginners Questions & Answers

Problem with cluster on centos 6.5

Hallo to everyone.From sometime i have problems with my asterisk pbx on cent os which is in corosync cluster mode with resource groups.The problem is for time the cluster just swap the active one with the other and the only messages in \var\log\messages is that bond0:link status defenitly down for... (0 Replies)
Discussion started by: evolintend
0 Replies

2. Red Hat

Problem Openvas-setup in CentOs 6.7 !

hi I installed Openvas we have the following problem internet Connection is Ok Even Reinstall the problem is not resolved Openvas Setup, Version: 0.5 Step 1: Update NVT's and SCAP data Please note this step could take some time. Once completed, NVT's and SCAP data will be updated... (12 Replies)
Discussion started by: mnnn
12 Replies

3. Red Hat

Bluetooth problem in CentOS 6

Hi , I have install centos6.3 64bit, other things are working fine.:b: I am trying to use bluetooth. It is showing bluetooth icons and options only turn on and turn off bletooth.:confused: How to enable full features of bluetooth like search, send file etc.:wall: (7 Replies)
Discussion started by: Priy
7 Replies

4. Red Hat

Help with setting up Networking for XEN on CentOS 5.9

Hey guys, I've reached the point of setting up VM's on XEN but the net installations seem to be failing when I am in the netinstall on the actual VM, so this leads me to believe that the networking on the host machine is not set up correctly. I am running CentOS 5.9 along with XEN and was just... (0 Replies)
Discussion started by: mccabec123
0 Replies

5. IP Networking

RedHat/Centos Disable IPv6 Networking

Guide on how to disable ipv6 for Centos and RedHat 1) Edit /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 and change: NETWORKING_IPV6=yes to NETWORKING_IPV6=no 2) Edit /etc/modprobe.conf and add these lines: alias net-pf-10 off alias ipv6 off 3) Stop the ipv6tables service: ... (0 Replies)
Discussion started by: zanna91
0 Replies

6. IP Networking

networking problem in virtual machine

Hi, I am running scientific linux guest on ubuntu host. The problem is that the guest machine doesn't have any ip except from the loopback. I want that the guest OS will be in the same local network of the host and not part of internal network that virtualbox create. In other words I... (1 Reply)
Discussion started by: programAngel
1 Replies

7. Solaris

Solaris networking problem

e1000g0: flags=1000843<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST,IPv4> mtu 1500 index 2 inet 10.13.157.127 netmask ffffffc0 broadcast 10.135.151.191 ether 0:14:4f:a0:e3:3a e1000g1: flags=1000803<UP,BROADCAST,MULTICAST,IPv4> mtu 1500 index 8 inet 10.13.157.227 netmask ffffffc0... (3 Replies)
Discussion started by: sunnybee
3 Replies

8. UNIX for Advanced & Expert Users

Networking Problem

Hi all, When I tried to restart the networking daemon, it stated this error: MyServer:/etc/init.d# ./networking restart Reconfiguring network interfaces...RTNETLINK answers: Network is unreachable run-parts: /etc/network/if-up.d/route exited with return code 2 done. Please note that I... (2 Replies)
Discussion started by: mjdousti
2 Replies

9. Solaris

Networking with Hub, & Sol 10 Problem

Unable to Ping network nodes Currently have two Solaris 10 servers connected via a dumb Hub. I'm unable to ping either box but they can ping themselves. I have double checked physical connections and the following files; /etc/hosts - verified that all devices are listed correctly... (4 Replies)
Discussion started by: pham
4 Replies

10. IP Networking

Networking problem ?

Hi, How to check whether a port is working properly or not ? I am getting a Error message Could not open connection to the host, on port 23: Connect failed. Thanks !! (1 Reply)
Discussion started by: dreams5617
1 Replies
Login or Register to Ask a Question

Featured Tech Videos