Solaris 8 fresh install halts


 
Thread Tools Search this Thread
Operating Systems Solaris Solaris 8 fresh install halts
# 1  
Old 04-30-2011
Solaris 8 fresh install halts

Installing Solaris 8 for the first time...on a SunBlade 100. I have original Solaris 8 CD's.

About 45 minutes into the installation, the install halts with the following errors:

ERROR: Could not open file /a/etc/vfstab

ERROR: Could not create the file system mount table /etc/vfstab

I get dumped into a shell prompt (#), but am not sure what to do to force the installation to continue.

Any help?
# 2  
Old 04-30-2011
This sort of error is usually seen with a Jumpstart installation. Please confirm that you are installing the OS from the CDs and which CD is the error occuring with.
# 3  
Old 05-02-2011
the following details may help ..

Code:
* - Solaris is preinstalled on the Sun Blade 100 workstation. If reinstalling Solaris 8 10/00 or Solaris 8 1/01 for any reason, the corresponding Solaris Operating Environment CD (OECD) must be used:

OECD 10/00 (704-7610)
OECD 1/01 (704-7617)

# 4  
Old 05-02-2011
It happened during the installation (disc 1). The hard drive being used was new-in-box, so it had never seen a copy of solaris.

---------- Post updated at 10:17 PM ---------- Previous update was at 10:16 PM ----------

I ended up starting the installation over, and it worked the second time. I have no idea why it failed on my first attempt.
# 5  
Old 05-02-2011
That is know to happen.
Login or Register to Ask a Question

Previous Thread | Next Thread

10 More Discussions You Might Find Interesting

1. Solaris

Fresh Install - Boot Load Failed

I have M10-1. Installation OS 10 from cdrom external. Here message from OK Prompt {0} ok probe-scsi-all /pci@8000/pci@4/pci@0/pci@2/pci@0/usb@4,1/cdrom@1 Unit 0 Removable Read Only device HL-DT-STDVDRAM GP65NB60 PF00 But.. {0} ok boot... (3 Replies)
Discussion started by: mbahjiman
3 Replies

2. Debian

Debian fresh install blinking cursor meaning?

Hello, I have downloaded and install debian in computer it is blinking cursor what this mean? (6 Replies)
Discussion started by: Riteshkakkar
6 Replies

3. AIX

ISCSI poor performance 1.5MB/s fresh install AIX7.1

Hi Everyone, I have been struggling for few days with iSCSI and thought I could get some help on the forum... fresh install of AIX7.1 TL4 on Power 710, The rootvg relies on 3 SAS disks in RAID 0, 32GB Memory The lpar Profile is using all of the managed system's resources. I have connected... (11 Replies)
Discussion started by: frenchy59
11 Replies

4. HP-UX

RX2620 11i V3 install halts at load ram disk

Hi there, hope you can help since I'm a novice and playing with this machine to maybe one day use it with our non-profit art project (plantage9.de). I have the proper media for itanium and everything seems okay, loads the DVD etc., until it halts without any progress for hours (see also image... (1 Reply)
Discussion started by: plantage
1 Replies

5. Solaris

Solaris 10 install dvd drive boots, but not recoginized by install process

I am trying to build a Sun Ultra 10 with solaris 10. This computer is one of a collection that was donated to the non-profic company I work for. All media was wiped before I recieved them, so I am starting from stratch. I downloaded the Solaris 10 ISO and burned a DVD. The computer came with a... (4 Replies)
Discussion started by: gwillhight
4 Replies

6. Solaris

Fresh install of solaris 10 using an ISO

Hi all Im rebuilding an 6800 domain with solaris 10. Server is located in a different town and cant be bothered to drive down and install a dvd into its drive. So, apart from jumpstarting it and using a local DVD, is there a way I can an ISO image to build a new client ?? eg. mount an ISO... (2 Replies)
Discussion started by: sbk1972
2 Replies

7. Solaris

Only LAN access after fresh install

Hello, For whatever reason, after installing Solaris 10 I can ping anything within my own LAN, including the router which is also set as the default gateway, but I have no internet connectivity with it. At first I thought this was a DNS issue, but I can't connect with external IP addresses... (3 Replies)
Discussion started by: Quadratic
3 Replies

8. AIX

Root password for fresh 5.1 install on 43p-140?

I've installed AIX 5.1 on a 43p-140, but am unable to log in. At no point in the install did it ask me for a root password. When it boots to the console prompt, I enter "root" as a username, and then after 1 second it cycles right back to another root prompt. I am accessing the 43p-140... (4 Replies)
Discussion started by: akbar
4 Replies

9. HP-UX

11.0 fresh install: I never see CDE Login

I've just completed a fresh install of HP-UX 11.0 on my 712/80 and everything starts up fine until it gets to the point where X kicks off and I believe at this point is supposed to launch into the CDE login. It just sits there on the blank X screen with the X cursor for a minute or so then BEEPS... (9 Replies)
Discussion started by: ErikTheHAck
9 Replies

10. UNIX for Dummies Questions & Answers

Fresh Solaris installation

Dear experts I am going to do a fresh installation of Solaris 8 on my spark workstation. Which partitions or subdirectories I have to make during installation. Which size you recommend. My installation disk is 8 GB. Cheers Reza (2 Replies)
Discussion started by: Reza Nazarian
2 Replies
Login or Register to Ask a Question

Featured Tech Videos