SAN Configuration in Solaris | Unix Linux Forums | UNIX for Advanced & Expert Users

  Go Back    


UNIX for Advanced & Expert Users Expert-to-Expert. Learn advanced UNIX, UNIX commands, Linux, Operating Systems, System Administration, Programming, Shell, Shell Scripts, Solaris, Linux, HP-UX, AIX, OS X, BSD.

SAN Configuration in Solaris

UNIX for Advanced & Expert Users


Closed Thread    
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
    #1  
Old 02-28-2007
Remi Remi is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Last Activity: 11 June 2007, 12:45 PM EDT
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SAN Configuration in Solaris

Hi,

I have 4 servers that I connected SUN HBAs on. (SAN is IBM - ESS 800 with Brocade switch)
I installed the SAN foundation kit, IBMsdd drivers, Solaris Patch 108974-50 & SANsurfer CLI.
(I'm running Solaris 8 - HBA is SG-XPC11FC-QL2
On 1 of the 4 servers show the HBAs as CONNECTED, but will not configure.
cfgadm -al Shows
# cfgadm -al
Ap_Id Type Receptacle Occupant Condition
c0 scsi-bus connected configured unknown
c0::dsk/c0t0d0 CD-ROM connected configured unknown
c1 scsi-bus connected configured unknown
c1::dsk/c1t0d0 disk connected configured unknown
c1::dsk/c1t1d0 disk connected configured unknown
c2 scsi-bus connected unconfigured unknown
c3 fc-fabric connected unconfigured unknown
c3::5005076300c49b00 disk connected unconfigured unknown
c3::5005076300c89b00 disk connected unconfigured unknown
c4 fc-fabric connected unconfigured unknown
c4::5005076300cc9b00 disk connected unconfigured unknown
c4::5005076300d09b00 disk connected unconfigured unknown
#
I tried to configure these disks, & I got the following message :
# cfgadm -c configure c3
cfgadm: Library error: failed to create device node: 5005076300c49b00: Invalid argument
failed to create device node: 5005076300c89b00: Invalid argument
failed to configure ANY device on FCA port

I tried forcing the configuration & still got the same error message
# cfgadm -o force_update -c configure c3

cfgadm -o force_update -c configure c3
cfgadm: Library error: failed to create device node: 5005076300c49b00: Invalid argument
failed to create device node: 5005076300c89b00: Invalid argument
failed to configure ANY device on FCA port
# luxadm -e port
Found path to 2 HBA ports
/devices/pci@1e,600000/SUNW,qlc@2/fp@0,0:devctl CONNECTED
/devices/pci@1e,600000/SUNW,qlc@3/fp@0,0:devctl CONNECTED

# luxadm probe
No Network Array enclosures found in /dev/es
No FC devices found.

# luxadm qlgc

Found Path to 2 FC100/P, ISP2200, ISP23xx Devices

Opening Device: /devices/pci@1e,600000/SUNW,qlc@2/fp@0,0:devctl
Detected FCode Version: ISP2312 Host Adapter Driver: 1.14.11 08/23/05

Opening Device: /devices/pci@1e,600000/SUNW,qlc@3/fp@0,0:devctl
Detected FCode Version: ISP2312 Host Adapter Driver: 1.14.11 08/23/05
Complete

I also tried
# luxadm -e dump_map
STILL NOT CONFIGURED !!

# modinfo | grep FC
120 78116000 165d0 149 1 fp (SunFC Port v20060822-1.58)
121 1033a69e 856c - 1 fctl (SunFC Transport v20060822-1.40)
123 7812e000 cd5d3 153 1 qlc (SunFC Qlogic FCA v20060630-2.16)
124 781fc000 20030 150 1 fcp (SunFC FCP v20060822-1.93)
199 7835f35d 78cf 154 1 fcip (SunFC FCIP v20060802-1.34)
233 782846d0 1069 215 1 fcode (FCode driver 1.8)
234 78244000 29ec - 1 fcodem (FCode framework 1.13)
278 7837e000 45cd 273 1 fcsm (FC SAN Management v20060802-1.1)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
On the other 3 Servers, I don't show them as CONNECTED, even thought they are all configured the same way with same drivers & all rebooted with the -- -r command.

The other servers show :
# luxadm -e port
Found path to 2 HBA ports

/devices/pci@1e,600000/SUNW,qlc@2/fp@0,0:devctl NOT CONNECTED
/devices/pci@1e,600000/SUNW,qlc@3/fp@0,0:devctl


# luxadm qlgc

Found Path to 2 FC100/P, ISP2200, ISP23xx Devices

Opening Device: /devices/pci@1e,600000/SUNW,qlc@2/fp@0,0:devctl
Detected FCode Version: ISP2312 Host Adapter Driver: 1.14.11 08/23/05

Opening Device: /devices/pci@1e,600000/SUNW,qlc@3/fp@0,0:devctl
Detected FCode Version: ISP2312 Host Adapter Driver: 1.14.11 08/23/05
Complete
# luxadm -e dump_map /pci@1e,600000/SUNW,qlc@2/fp@0,0:devctl
Error: converting /pci@1e,600000/SUNW,qlc@2/fp@0,0:devctl to physical path.
Invalid pathname.
Error: Could not get physical path to the device. - /pci@1e,600000/SUNW,qlc@2/f
p@0,0:devctl.

# luxadm -e forcelip /devices/pci@1e,600000/SUNW,qlc@2/fp@0,0:devctl

# luxadm probe
No Network Array enclosures found in /dev/es
No FC devices found.

I've been battling with issue now for over 3 weeks & it's very frustrating to keep having stumbling blocks.

I would appreciate any relevant help in this matter.

Thanks,
Remi
Sponsored Links
    #2  
Old 02-28-2007
reborg's Avatar
reborg reborg is offline Forum Advisor  
Administrator Emeritus
 
Join Date: Mar 2005
Last Activity: 29 March 2012, 7:00 PM EDT
Location: Ireland
Posts: 4,464
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 11 Posts
I realize it doesn't help you, but I though the ESS 800 was only supported on Solaris 9 and 10.
Sponsored Links
    #3  
Old 02-28-2007
Remi Remi is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Last Activity: 11 June 2007, 12:45 PM EDT
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SAN Configuration in Solaris

Reborg,

I don't think so. I have on server with Solaris SAN that I configured on the same SAN that works fine, the only difference is the HBA card on that on is Qlogic QLA card versus the SUN qlc cards that I'm having problems with.


Remi
    #4  
Old 03-19-2008
udayn udayn is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Last Activity: 9 April 2010, 1:01 AM EDT
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hi Friend,

Could you get any information about THE SAN CONFIGURATION.. please let me know....!!!

Have a great day
uday naikwadi
9960496522

udaynaikwadi@gmail.com
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

More UNIX and Linux Forum Topics You Might Find Helpful
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solaris SAN configuration. ravijanjanam12 Solaris 2 11-28-2011 10:49 AM
SSH configuration in solaris 10 FaiRiZuL Solaris 2 09-09-2009 04:39 AM
DNS Configuration in Solaris 10 solaris5.10 UNIX for Dummies Questions & Answers 4 02-26-2009 04:42 AM
SAN Configuration in Solaris Remi Solaris 0 12-26-2006 06:26 PM
FTP configuration in Solaris 5.7 MarcoW UNIX for Dummies Questions & Answers 7 10-23-2001 04:57 AM



All times are GMT -4. The time now is 07:50 PM.