Vi editor issue | Unix Linux Forums | HP-UX

  Go Back    


HP-UX HP-UX (Hewlett Packard UniX) is Hewlett-Packard's proprietary implementation of the Unix operating system, based on System V.

Vi editor issue

HP-UX


Closed Thread    
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
    #1  
Old 05-03-2011
soumyabubun soumyabubun is offline
Registered User
 
Join Date: May 2011
Last Activity: 7 November 2011, 5:19 PM EST
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Java Vi editor issue

When I open vi editor and close it , the content of the vi editor is shown in console even after closing.

Same is happening for manpages also..

Can anyone let me know how to solve the issue ..



$uname -a

HP-UX <servr_name> B.11.11 U 9000/800 657359313 unlimited-user license


Thanks a lot ..
Sponsored Links
    #2  
Old 05-03-2011
jlliagre jlliagre is offline Forum Advisor  
ɹǝsn sıɹɐlos
 
Join Date: Dec 2007
Last Activity: 24 November 2014, 6:46 PM EST
Location: Paris
Posts: 4,453
Thanks: 17
Thanked 480 Times in 432 Posts
Funny you find it an issue. I much prefer that behavior than the standard one.

Anyway, your terminfo rmcup and smcup entries are either missing or incorrect.
Sponsored Links
    #3  
Old 05-03-2011
soumyabubun soumyabubun is offline
Registered User
 
Join Date: May 2011
Last Activity: 7 November 2011, 5:19 PM EST
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
@jlliagre : thanks for the reply ..

Can you please let me know what is the correct value and how can I set it to normal..

how I can solve this ..

Thanks a lot ..
    #4  
Old 05-03-2011
Perderabo's Avatar
Perderabo Perderabo is offline Forum Staff  
Unix Daemon (Administrator Emeritus)
 
Join Date: Aug 2001
Last Activity: 20 November 2014, 5:33 PM EST
Location: Ashburn, Virginia
Posts: 9,930
Thanks: 64
Thanked 438 Times in 261 Posts
Just type "clear" to clear the screen. You may be using an HP terminal that doesn't behave anything close to an ansi/vt100 terminal.
Sponsored Links
    #5  
Old 05-04-2011
jlliagre jlliagre is offline Forum Advisor  
ɹǝsn sıɹɐlos
 
Join Date: Dec 2007
Last Activity: 24 November 2014, 6:46 PM EST
Location: Paris
Posts: 4,453
Thanks: 17
Thanked 480 Times in 432 Posts
Quote:
Originally Posted by soumyabubun View Post
Can you please let me know what is the correct value and how can I set it to normal..
The correct value depends on the terminal emulator you are using. Perhaps is it just your TERM variable which is incorrectly set.
Sponsored Links
    #6  
Old 05-05-2011
soumyabubun soumyabubun is offline
Registered User
 
Join Date: May 2011
Last Activity: 7 November 2011, 5:19 PM EST
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
@Perderabo : For other users this issue is not there . This issue comes only when I use my userid ..
Sponsored Links
    #7  
Old 05-06-2011
jlliagre jlliagre is offline Forum Advisor  
ɹǝsn sıɹɐlos
 
Join Date: Dec 2007
Last Activity: 24 November 2014, 6:46 PM EST
Location: Paris
Posts: 4,453
Thanks: 17
Thanked 480 Times in 432 Posts
Then it should be easy to fix. Make sure:
  • you use the same terminal emulator than the other users
  • your environment doesn't set an incorrect TERM variable
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

More UNIX and Linux Forum Topics You Might Find Helpful
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Space bar issue in Vi editor on Linux - Solaris sudhamacs Linux 4 04-29-2010 12:34 PM
VI Editor issue "E558: Terminal entry not found in terminfo" vikram3.r Solaris 8 03-11-2010 05:19 PM
Epic Editor was not able to obtain a license for your use. Feature Epic Editor :Licen durgaprasadr13 Solaris 1 10-13-2008 08:39 AM
set EDITOR=vi -> default editor not setting for cron tab aarora_98 Shell Programming and Scripting 6 09-13-2008 03:01 AM
Pasting text in VI editor from a different editor harishmitty UNIX for Dummies Questions & Answers 10 09-10-2008 07:22 PM



All times are GMT -4. The time now is 08:30 PM.