C4 scsci Tape library not detectable after lustarter patching on solaris 10 u4 | Unix Linux Forums | Emergency UNIX and Linux Support

  Go Back    


Emergency UNIX and Linux Support Please post your urgent questions here for highest visibility. Posting a new thread to this forum requires Bits. We monitor this forum to help people with emergencies, but we do not guarantee response time or answers. This forum is "best effort" only. Members who reply to posts here receive a bonus of 1000 Bits per reply.

C4 scsci Tape library not detectable after lustarter patching on solaris 10 u4

Emergency UNIX and Linux Support


Tags
live upgrade, netbackup, solved, tape library

Closed Thread    
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
    #1  
Old 09-19-2012
sahil_shine sahil_shine is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Last Activity: 26 February 2014, 9:06 AM EST
Posts: 37
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Network [Solved] C4 scsci Tape library not detectable after lustarter patching on solaris 10 u4

Hi All,

We have patched our solaris 10 u4 server with lustarter patch in order to get it prepared for solaris live upgrade.The patch installation went pretty fine and we did reboot the server after patching.But after patching we have noticed O.S is not able to detect tape library.Not sure what to do next.Any ideas ?


Regards,
Sahil

---------- Post updated at 01:32 AM ---------- Previous update was at 01:16 AM ----------

This is what i see with below commands


Code:
root@xyz # devfsadm -C -c tape -v
devfsadm[23147]: verbose: no devfs node or mismatched dev_t for /devices/pci@30,600000/pci@0/pci@9/SUNW,qlc@0/fp@0,0/sg@w202200a0b86750c9,1:raw
devfsadm[23147]: verbose: no devfs node or mismatched dev_t for /devices/pci@30,600000/pci@0/pci@9/SUNW,qlc@0/fp@0,0/sg@w202200a0b86750c9,2:raw
devfsadm[23147]: verbose: no devfs node or mismatched dev_t for /devices/pci@30,600000/pci@0/pci@9/SUNW,qlc@0/fp@0,0/sg@w202200a0b86750c9,3:raw
devfsadm[23147]: verbose: no devfs node or mismatched dev_t for /devices/pci@30,600000/pci@0/pci@9/SUNW,qlc@0/fp@0,0/sg@w202200a0b86750c9,4:raw
devfsadm[23147]: verbose: no devfs node or mismatched dev_t for /devices/pci@30,600000/pci@0/pci@9/SUNW,qlc@0/fp@0,0/sg@w202200a0b86750c9,5:raw
devfsadm[23147]: verbose: no devfs node or mismatched dev_t for /devices/pci@31,700000/SUNW,qlc@0/fp@0,0/sg@w202300a0b86750c9,1:raw
devfsadm[23147]: verbose: no devfs node or mismatched dev_t for /devices/pci@31,700000/SUNW,qlc@0/fp@0,0/sg@w202300a0b86750c9,2:raw
devfsadm[23147]: verbose: no devfs node or mismatched dev_t for /devices/pci@31,700000/SUNW,qlc@0/fp@0,0/sg@w202300a0b86750c9,3:raw
devfsadm[23147]: verbose: no devfs node or mismatched dev_t for /devices/pci@31,700000/SUNW,qlc@0/fp@0,0/sg@w202300a0b86750c9,4:raw
devfsadm[23147]: verbose: no devfs node or mismatched dev_t for /devices/pci@31,700000/SUNW,qlc@0/fp@0,0/sg@w202300a0b86750c9,5:raw
devfsadm[23147]: verbose: no devfs node or mismatched dev_t for /devices/pci@33,700000/SUNW,emlxs@0/fp@0,0/sg@w202400a0b8387c56,0:raw
devfsadm[23147]: verbose: no devfs node or mismatched dev_t for /devices/pci@33,700000/SUNW,emlxs@0,1/fp@0,0/sg@w203500a0b8387c56,0:raw

---------- Post updated at 01:33 AM ---------- Previous update was at 01:32 AM ----------


Code:
root@xyz # cfgadm -al
Ap_Id                          Type         Receptacle   Occupant     Condition
SB0                                         disconnected unconfigured unknown
SB1                                         disconnected unconfigured unknown
SB2                            System_Brd   connected    configured   ok
SB2::cpu1                      cpu          connected    configured   ok
SB2::memory                    memory       connected    configured   ok
SB2::pci2                      io           connected    configured   ok
SB2::pci3                      io           connected    configured   ok
SB2::pci8                      io           connected    configured   ok
SB3                            System_Brd   connected    configured   ok
SB3::cpu0                      cpu          connected    configured   ok
SB3::cpu1                      cpu          connected    configured   ok
SB3::memory                    memory       connected    configured   ok
SB3::pci0                      io           connected    configured   ok
SB3::pci1                      io           connected    configured   ok
SB3::pci2                      io           connected    configured   ok
SB3::pci3                      io           connected    configured   ok
SB3::pci8                      io           connected    configured   ok
SB4                                         disconnected unconfigured unknown
SB5                                         disconnected unconfigured unknown
SB6                                         disconnected unconfigured unknown
SB7                                         disconnected unconfigured unknown
SB8                                         disconnected unconfigured unknown
SB9                                         disconnected unconfigured unknown
SB10                                        disconnected unconfigured unknown
SB11                                        disconnected unconfigured unknown
SB12                                        disconnected unconfigured unknown
SB13                                        disconnected unconfigured unknown
SB14                                        disconnected unconfigured unknown
SB15                                        disconnected unconfigured unknown
c0                             scsi-bus     connected    configured   unknown
c0::dsk/c0t0d0                 disk         connected    configured   unknown
c0::dsk/c0t1d0                 disk         connected    configured   unknown
c3                             scsi-bus     connected    configured   unknown
c3::ob0                        med-changer  connected    configured   unknown
c3::ob1                        tape         connected    configured   unknown
c3::ob2                        tape         connected    configured   unknown
c4                             scsi-bus     connected    unconfigured unknown
c6                             fc-private   connected    configured   unknown
c6::202200a0b86750c9           disk         connected    configured   unknown
c7                             fc-private   connected    configured   unknown
c7::202300a0b86750c9           disk         connected    configured   unknown
c8                             fc-private   connected    configured   unknown
c8::202400a0b8387c56           disk         connected    configured   unknown
c9                             fc-private   connected    configured   unknown
c9::203500a0b8387c56           disk         connected    configured   unknown
iou#0-pci#3                    etherne/hp   connected    configured   ok
iou#0-pci#4                    unknown      empty        unconfigured unknown
iou#1-pci#0                    scsi/hp      connected    configured   ok
iou#1-pci#1                    fibre/hp     connected    configured   ok
iou#1-pci#2                    fibre/hp     connected    configured   ok
iou#1-pci#3                    unknown      empty        unconfigured unknown
iou#1-pci#4                    fibre/hp     connected    configured   ok

Sponsored Links
    #2  
Old 09-19-2012
hicksd8 hicksd8 is offline Forum Advisor  
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Last Activity: 2 September 2014, 9:27 AM EDT
Location: Cornwall, UK
Posts: 795
Thanks: 39
Thanked 148 Times in 133 Posts
What hardware platform are we talking about exactly?
Sponsored Links
    #3  
Old 09-19-2012
sahil_shine sahil_shine is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Last Activity: 26 February 2014, 9:06 AM EST
Posts: 37
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sun M5000
    #4  
Old 09-19-2012
hicksd8 hicksd8 is offline Forum Advisor  
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Last Activity: 2 September 2014, 9:27 AM EDT
Location: Cornwall, UK
Posts: 795
Thanks: 39
Thanked 148 Times in 133 Posts
Hmmmm! M5000 ??

More questions I'm afraid.....

What version of firmware is on the box? (I'm thinking many patch operations can fall over due to out-of-date firmware.)

What is the QLogic card exactly? (I'm thinking do you need patch 125166-10 to make it work?)

What is the Emulex card exactly? (I'm thinking to you need patch 120222-26 to make it work?)

Which card is the library connected to anyway?

I'm not convinced we know enough to pass judgement yet.
Sponsored Links
    #5  
Old 09-19-2012
sahil_shine sahil_shine is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Last Activity: 26 February 2014, 9:06 AM EST
Posts: 37
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi,

The firmware on m5000 box is latest one.We had upgraded it last month.The C4 tape is connected via QLogic card.
Sponsored Links
    #6  
Old 09-19-2012
hicksd8 hicksd8 is offline Forum Advisor  
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Last Activity: 2 September 2014, 9:27 AM EDT
Location: Cornwall, UK
Posts: 795
Thanks: 39
Thanked 148 Times in 133 Posts
Is patch 125166-10 on the system?
Sponsored Links
    #7  
Old 09-19-2012
sahil_shine sahil_shine is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Last Activity: 26 February 2014, 9:06 AM EST
Posts: 37
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks for your quick reply.I had a quick look.It's not present.But tape library was detectable before lustarter patch being applied.
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

More UNIX and Linux Forum Topics You Might Find Helpful
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ejecting tape on AIX & Some Tape commands filosophizer AIX 5 07-29-2012 02:14 PM
Solaris 10 and DELL TL-2000 Tape Library with ISCSI austin73 Solaris 1 12-03-2009 07:42 PM
Configuration issue with Tape Library in Solaris 10 amqstam Solaris 3 01-31-2009 12:41 AM
Tape Library on Aix Shrek AIX 0 03-01-2008 06:52 AM
ATL L200 Tape Library and Solaris n9ninchd UNIX for Dummies Questions & Answers 2 08-27-2001 10:19 PM



All times are GMT -4. The time now is 12:36 PM.