Visit The New, Modern Unix Linux Community


Unable to mount /cache and all in mobile


 
Thread Tools Search this Thread
Top Forums UNIX for Dummies Questions & Answers Unable to mount /cache and all in mobile
# 1  
Unable to mount /cache and all in mobile

Hi Not sure if i can post here on the Android Phone OS issue, dint find any solutions on the android forums.. thought to give a try here

my phone has an issue and is not able to mount /cache, /format and all, and the OS doesnt not boot, even while trying to load a new OS it says:
Code:
"FAILED (remote: flash write failure)"

when i try mount them, it says invalid argument. i am able to see all the device files under /dev/block/ i see many softlinks.. below are the list. tried to change the permisions as well..

Please suggest, on how to mount them hoping this will fix my issue.
Code:
/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name # ls -l

lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 DDR -> /dev/block/mmcblk0p24
lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 aboot -> /dev/block/mmcblk0p12
lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 abootb -> /dev/block/mmcblk0p15
lrwxrwxrwx    1 root     root            20 Jan  2 04:28 boot -> /dev/block/mmcblk0p6
lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 cache -> /dev/block/mmcblk0p22
lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 grow -> /dev/block/mmcblk0p25
lrwxrwxrwx    1 root     root            20 Jan  2 04:28 m9kefs1 -> /dev/block/mmcblk0p8
lrwxrwxrwx    1 root     root            20 Jan  2 04:28 m9kefs2 -> /dev/block/mmcblk0p9
lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 m9kefs3 -> /dev/block/mmcblk0p10
lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 metadata -> /dev/block/mmcblk0p18
lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 misc -> /dev/block/mmcblk0p19
lrwxrwxrwx    1 root     root            20 Jan  2 04:28 modem -> /dev/block/mmcblk0p1
lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 persist -> /dev/block/mmcblk0p20
lrwxrwxrwx    1 root     root            20 Jan  2 04:28 recovery -> /dev/block/mmcblk0p7
lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 rpm -> /dev/block/mmcblk0p11
lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 rpmb -> /dev/block/mmcblk0p16
lrwxrwxrwx    1 root     root            20 Jan  2 04:28 sbl1 -> /dev/block/mmcblk0p2
lrwxrwxrwx    1 root     root            20 Jan  2 04:28 sbl2 -> /dev/block/mmcblk0p3
lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 sbl2b -> /dev/block/mmcblk0p13
lrwxrwxrwx    1 root     root            20 Jan  2 04:28 sbl3 -> /dev/block/mmcblk0p4
lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 sbl3b -> /dev/block/mmcblk0p14
lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 system -> /dev/block/mmcblk0p21
lrwxrwxrwx    1 root     root            20 Jan  2 04:28 tz -> /dev/block/mmcblk0p5
lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 tzb -> /dev/block/mmcblk0p17
lrwxrwxrwx    1 root     root            21 Jan  2 04:28 userdata -> /dev/block/mmcblk0p23


Last edited by nanz143; 01-30-2016 at 05:20 AM.. Reason: Add CODE and ICODE tags.
# 2  
What is the output from the command:
Code:
ls -ld /cache /format

And, exactly what command or commands are being used to mount filesystems on /cache and on /format?
This User Gave Thanks to Don Cragun For This Post:
# 3  
this is the exact output for mount -a

and

/etc # ls -ld /cache /data
__bionic_open_tzdata: couldn't find any tzdata when looking for localtime!
__bionic_open_tzdata: couldn't find any tzdata when looking for GMT!
__bionic_open_tzdata: couldn't find any tzdata when looking for posixrules!
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jan 2 18:30 /cache
drwxr-xr-x 3 root root 0 Jan 2 18:30 /data

Code:
/etc # mount -a
mount: mounting /dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/system on /system failed: Invalid argument
mount: mounting /dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/cache on /cache failed: Invalid argument
mount: mounting /dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/userdata on /data failed: Invalid argument

was able to mount one file-system manually and this is vfat not ext, while others are ext4,

Code:
/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/modem
                         64.0M     44.4M     19.5M  69% /firmware

below are the filesystems

Code:
/etc # df -h
Filesystem                Size      Used Available Use% Mounted on
tmpfs                   912.9M    128.0K    912.8M   0% /dev
tmpfs                   912.9M      8.0K    912.9M   0% /tmp
tmpfs                   912.9M         0    912.9M   0% /storage
tmpfs                   912.9M         0    912.9M   0% /mnt/secure
tmpfs                   912.9M         0    912.9M   0% /mnt/fuse
/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/modem
                         64.0M     44.4M     19.5M  69% /firmware

one other thing is /proc/modules is not available... fyi as suspecting OS corrupt..
# 4  
And what lines are in the file used by mount -a that specify the options used when mounting /cache and /format.
# 5  
As said earlier this is mobilephone Nexus4 and below is the fstab on it.

Sorry for the typo.. /format is a mistake and is not available..



Code:
/etc # cat fstab
/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/cache /cache ext4 rw
/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/userdata /data ext4 rw
/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/system /system ext4 rw
/etc #


Code:
/etc # blkid
/dev/block/mmcblk0p20: UUID="57f8f4bc-abf4-655f-bf67-946fc0f9f25b" TYPE="ext4"
/dev/block/mmcblk0p1: LABEL="2.0.1701.06" UUID="00BC-614E" TYPE="vfat"

---------- Post updated at 04:52 AM ---------- Previous update was at 03:35 AM ----------

Just noticed, that it is showing internal storage as 0, suspecting the main filesystem/block was not mounted and that is stopping to mount /cache and all..


also not sure how to mount this

Code:
/dev/block/mmcblk0p20: UUID="57f8f4bc-abf4-655f-bf67-946fc0f9f25b" TYPE="ext4"

---------- Post updated at 08:46 AM ---------- Previous update was at 04:52 AM ----------

This is the OS it has...

Code:
~ # uname -a
Linux localhost 3.4.0-cyanogenmod-gc1d5adb #1 SMP PREEMPT Sat Jan 25 13:33:00 PST 2014 armv7l GNU/Linux
~ # blkid
/dev/block/mmcblk0p20: UUID="57f8f4bc-abf4-655f-bf67-946fc0f9f25b" TYPE="ext4"
/dev/block/mmcblk0p1: LABEL="2.0.1701.06" UUID="00BC-614E" TYPE="vfat"

---------- Post updated 01-31-16 at 04:22 AM ---------- Previous update was 01-30-16 at 08:46 AM ----------

Any suggestions Don,

Thanks in Advance

Last edited by nanz143; 01-30-2016 at 09:13 AM..
 

Previous Thread | Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:
Advanced Search

Test Your Knowledge in Computers #915
Difficulty: Easy
In Javascript, 'UNIX.com'.slice(); returns UNIX.
True or False?

10 More Discussions You Might Find Interesting

1. UNIX for Dummies Questions & Answers

Unable to mount NFS

Hello, While mounting NFS below error is coming: # mount -t nfs 10.65.150.69:/lvsnap /lvsnap mount: mount to NFS server '10.65.150.69' failed: RPC Error: Program not registered. Please advise. Best regards, Vishal (2 Replies)
Discussion started by: admin_db
2 Replies

2. Red Hat

Unable to mount.

Hi, I am unable to mount the AIX share on Red Hat Linux 5.5 getting below error on linux server while mounting. reason given by server: unknown nfs status return value: -1 I have checked on AIX side. lssrc -g nfs showing below output. bash-3.00# lssrc -g nfs Subsystem ... (2 Replies)
Discussion started by: manoj.solaris
2 Replies

3. UNIX for Dummies Questions & Answers

Unable to mount CD rom

hi Am trying to mount a cdrom which has a blank cd into it, using the command: mount -v cdrfs -o ro /dev/cd0 /mnt Am getting this error: # df -Ig Filesystem GB blocks Used Free %Used Mounted on /dev/hd4 0.50 0.19 0.31 38% / /dev/hd2 ... (1 Reply)
Discussion started by: kamaldev
1 Replies

4. UNIX for Dummies Questions & Answers

Unable to mount CDROM

Hi I have created a RHEL6 machine that is hosted on VMWare player that in turn runs off my Windows 7 PC. When I try and mount the CDROM on the RHEL6 box I get the following output: $ mount /dev/cdrom/media mount: can't find /dev/cdrom/media in /etc/fstab or /etc/mtab $ Here is the... (3 Replies)
Discussion started by: accipiter1
3 Replies

5. Ubuntu

Unable to mount disk

I am running Ubuntu Server, I recently added a new hard drive to the machine When I run fdisk -l I see both drives. The recently added drive is present but it's listed as extended. when I try to mount the drive it says you must specify the file system type. I can't mount this drive, I was... (2 Replies)
Discussion started by: NelsonC
2 Replies

6. Fedora

unable to mount NTFS

Hi, I'm new for unix. I tried to mount windows NTFS partition in Fedora unix, but it is saying ntfs not found. The command i used is mount /dev/sdb1 -t ntfs /mnt/drive1 and how to find the available filesystem type?. (1 Reply)
Discussion started by: gwgreen1
1 Replies

7. Solaris

Unable to mount Metadevice

Hi, I am running Solaris 8 on a V880 which has recently crashed. It has got a fibre connection to a StorageTrek array containing my database info. Since the crash I have been unable to mount the 2 metadevices which correspond to /spool & /apps - these FS's contain my db info and theredore I... (20 Replies)
Discussion started by: Duffs
20 Replies

8. Filesystems, Disks and Memory

Unable to mount/find new drives

Hi, I work offshore and we have a system that records excessive amounts of data (Terabytes), therefore we changed the 16 x 400GB drives to 16 x 1TB drives. However, since doing this, upon bootup, the system does not recognize the new drives. These drives are external drives in a chassis which is... (5 Replies)
Discussion started by: shamrocks
5 Replies

9. Solaris

/usr unable to mount

Hi All, I need help on this issue and it is a production server. /usr is unable to mount and make system can't even type any commands. Only this show and no changes makes to the system. ERROR: svc:/system/filesystem/root:default failed to mount /usr (see 'svcs -x' for details) ... (3 Replies)
Discussion started by: mailbox80
3 Replies

10. AIX

AIX 4.3 - unable to mount one of our VG's

AFter a hardware issue - scsi controller replaced and hadware is now functioning again . Able to mount all VG except one. Need AIX 4.3 experience to assist... Thanks (0 Replies)
Discussion started by: pmcopoc
0 Replies

Featured Tech Videos