Visit Our UNIX and Linux User Community


10gbe ixgbe slow at 420mbyte/s max, p2p lan cat8 1m, tried ethtool and ifconfig options to no avail


 
Thread Tools Search this Thread
Top Forums UNIX for Beginners Questions & Answers 10gbe ixgbe slow at 420mbyte/s max, p2p lan cat8 1m, tried ethtool and ifconfig options to no avail
# 8  
Old 04-11-2020
Thank's for figuring out the problem and giving feedback. Never had this myself. Good to know!

Very interesting indeed...

Code:
lspci -vv 2>/dev/null | gawk '/^[0-9a-f]+/ {dev=$0} match($0,/LnkSta.*idth x([0-9]+)/,r) {if(r[1]>0) {printf "%-6s %s\n","x"r[1],dev}} '

#lanes #pci-id   #device-name

x8     00:01.0   PCI bridge: Intel Corporation Xeon E7 v2/Xeon E5 v2/Core i7 PCI Express Root Port 1a (rev 04) (prog-if 00 [Normal decode])
x8     00:03.2   PCI bridge: Intel Corporation Xeon E7 v2/Xeon E5 v2/Core i7 PCI Express Root Port 3c (rev 04) (prog-if 00 [Normal decode])
x1     00:11.0   PCI bridge: Intel Corporation C600/X79 series chipset PCI Express Virtual Root Port (rev 06) (prog-if 00 [Normal decode])
x8     01:00.0   RAID bus controller: LSI Logic / Symbios Logic MegaRAID SAS 2208 [Thunderbolt] (rev 05)
x8     05:00.0   Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Controller 10-Gigabit X540-AT2 (rev 01)
x8     05:00.1   Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Controller 10-Gigabit X540-AT2 (rev 01)
x1     07:00.0   Serial Attached SCSI controller: Intel Corporation C602 chipset 4-Port SATA Storage Control Unit (rev 06)


Last edited by the-architect; 04-11-2020 at 11:15 AM..
# 9  
Old 04-11-2020
followup

i think i actually have an idea now, it may still be solvable if i use the x16->x1 riser the miners use for GPUs. so it's not that bad, i may be able to claim x4 for my network card, and video speed may still be sufficient as long as i don't play games or videos which i usually don't there. that isn't ideal but it may work. sleeping with a problem can solve it.
# 10  
Old 04-12-2020
maybe there are some settings about pcie lanes configurable in your intel mainboards bios?
This User Gave Thanks to the-architect For This Post:
# 11  
Old 04-12-2020
yeah, that too, thought about it too. i'll see on next reboot but unlikely. it's not a common thing to have it on desktop boards

Previous Thread | Next Thread

9 More Discussions You Might Find Interesting

1. UNIX for Beginners Questions & Answers

Ethtool command not working

Hi All, I am trying to find my NIC card speed in centos 5. But i am unable to get the info using ethtool command. # ethtool eth0 Settings for eth0: Link detected: yes and even tried to look for the file # cd /sys/class/net/eth0/speed files which is also not available.... (8 Replies)
Discussion started by: sravani25
8 Replies

2. UNIX and Linux Applications

VSFTPD slow download outside of LAN

Hello all. I have VSFTP up and ruining on ubuntu 10.04. It works great inside LAN, however when it comes to using it outside i have some problems. If i try to connect from filezila i get the listing and if i try to download it shows it will take forever to receive a file which is larger then 1mb,... (2 Replies)
Discussion started by: mantas1
2 Replies

3. Red Hat

Ethtool script not running on boot.

Hi, there is an incompatibility between my NIC and my Western Digital Powerline adapters which appears to cause autonegotiation to fail intermittently, most often following a reboot. Running the following Ethtool script will establish a connection immediately: #!/bin/sh # chkconfig: 345 85... (12 Replies)
Discussion started by: torley
12 Replies

4. Shell Programming and Scripting

cut, sed, awk too slow to retrieve line - other options?

Hi, I have a script that, basically, has two input files of this type: file1 key1=value1_1_1 key2=value1_2_1 key4=value1_4_1 ... file2 key2=value2_2_1 key2=value2_2_2 key3=value2_3_1 key4=value2_4_1 ... My files are 10k lines big each (approx). The keys are strings that don't... (7 Replies)
Discussion started by: fzd
7 Replies

5. IP Networking

Local Lan, no-ip directed DNS forward, surf within lan

Hi, We have a website running on a local centos 5.4 surfer, static IP. The domain.com uses no-ip.com to take care of the DNS, it forwards all to my server. My router receives the port 80 call, routes it to my server and the world can see domain.com perfectly fine. However, we cannot see... (3 Replies)
Discussion started by: lawstudent
3 Replies

6. IP Networking

Slow LAN FTP Transfers with FreeBSD...

Hello, I've got a FreeBSD 6 server running on my network that I used as a file server for my main computer. However I've really become frustrated with the slow up/down speeds I'm getting, about 100KB/s, which is about as bad as if I was using a "real" server. My setup is as follows: ISP |... (4 Replies)
Discussion started by: CyberCat
4 Replies

7. Programming

ethtool problem

Hi, I'm using ethtool to change network settings: Just for the experiment, i want to change speed to 10, instead of 100, I type: ethtool -s eth0 speed 10 duplex full autoneg off and to view settings i type: ethtool eth0, and get this: Settings for eth0: Supported ports: ... (4 Replies)
Discussion started by: alex889
4 Replies

8. Shell Programming and Scripting

ethtool : command not found

Hi, I am uising Suse linux on my system and i tried : man ethtool and i got the manual for ethtool but when i tried to use the command as: ethtool -a eth0 it says Command not found. also, i tried rpm -qa|grep ethtool i got: ethtool-3-15.2 so,it means my system has ethtool server or... (4 Replies)
Discussion started by: salil2012
4 Replies

9. Solaris

How to configure private LAN and coporate LAN on the same machine-Solaris10

Hi , I am trying to configure a private LAN and corporate LAN on the same machien on Solaris 10. How can I achieve this? Thanks (1 Reply)
Discussion started by: deedee
1 Replies

Featured Tech Videos