Login or Register to Ask a Question and Join Our Community


iSCSI speed problems


 
Thread Tools Search this Thread
Top Forums UNIX for Advanced & Expert Users iSCSI speed problems
# 1  
Old 06-16-2008
iSCSI speed problems

Hi all. I was able to set up an IBM Ultrium LTO 4 tape drive to use iSCSI (using open-iscsi drivers) to communicate with Red Hat, but it's going really slow, maxing out in tar and dd tests at like 16 MB/s (using a block size of 128k). The thing is rated for 30MB/s. I feel like even though I have a Gigabit ethernet setup, its only utilizing 100MBit. I have no idea how to mess with network settings either in Red Hat or open-iscsi. Any ideas on what to do, either network or otherwise?

Last edited by jeriryan87; 06-16-2008 at 03:14 PM..
# 2  
Old 06-17-2008
Anyone know anything about this?
Login or Register to Ask a Question

Previous Thread | Next Thread

10 More Discussions You Might Find Interesting

1. Red Hat

iSCSI issue on RHEL 5

Hello Friends, I am facing issue with the iSCSI configuration on some of our RHEL 5 servers, When I restart the iSCSI service, it triggers the RHEL server reboot. Could you please help me with this issue. Below are the system details : uname -a : Linux za-rac-prd-01.abc.local... (2 Replies)
Discussion started by: Jeevanm
2 Replies

2. UNIX for Advanced & Expert Users

Speed problems with tar'ing a 500Gb directory on an eSATA drive

I'm trying to compress a directory structure on an external hard drive, connected by eSATA cable to my linux (Ubuntu 10.04) desktop. The total volume is 500Gb with half a million files, ranging from Kb to Mb in size. The drive is 2Tb, with 0.8Tb free space before compression. running "tar -pcf... (10 Replies)
Discussion started by: omnisppot
10 Replies

3. AIX

iSCSI troubleshooting

I have an Equallogic SAN that I connect to from AIX (as well as Windows) I had configured the connection and created the volumes and filesystems and all was working great. Then one day, no communication between the SAN and the AIX (I can ping though) Anything I do on the AIX box at this time... (2 Replies)
Discussion started by: oldmanjoe
2 Replies

4. UNIX for Dummies Questions & Answers

How to change ethernet cable of iscsi initiator (iscsi client)?

how to change ethernet cable of iscsi initiator (iscsi client) (0 Replies)
Discussion started by: pankajd
0 Replies

5. Filesystems, Disks and Memory

data from blktrace: read speed V.S. write speed

I analysed disk performance with blktrace and get some data: read: 8,3 4 2141 2.882115217 3342 Q R 195732187 + 32 8,3 4 2142 2.882116411 3342 G R 195732187 + 32 8,3 4 2144 2.882117647 3342 I R 195732187 + 32 8,3 4 2145 ... (1 Reply)
Discussion started by: W.C.C
1 Replies

6. Linux

AoE, iscsi and storage

Hi guys, I'd like to share experiences and knowledge about what should I use to install on a new storage server (with a lot of disks) in my network. What I want, is to move all domU's storage to this new storage server with AoE, iscsi or another thing. question: 1. Should I install openfiler or... (1 Reply)
Discussion started by: iga3725
1 Replies

7. OS X (Apple)

iSCSI

I have configured iSCSI on server with linux running on it . On APPLE I have downloaded gloablSAN. When globalSAN is started ,it asks for target IP . I have given target IP . It has detected the disks . But when i use "disk utilities " , here the ISCSI disk are not displayed. except the... (0 Replies)
Discussion started by: pradeepreddy
0 Replies

8. Solaris

Solaris 10 10/08 sparc + iSCSI

hi, I have installed Solaris 10 10/08 on sparc machine. I would like to configure iSCSI on that to mount SAN Volumes. Is there any need to install any additional patches for iSCSI to work. Thanks, Prashant. (4 Replies)
Discussion started by: prashantbhushan
4 Replies

9. AIX

iSCSI Configuration help

I just reloaded an IBM P-Series with AIX 5.3 and would like to configure iscsi, can someone point me in the right direction to obtaining the initiator node name? I ran lsattr -El iscsi0 - but the name that is displayed is not the correct name. I read somewhere the default node name is not... (2 Replies)
Discussion started by: bbbngowc
2 Replies

10. Filesystems, Disks and Memory

dmidecode, RAM speed = "Current Speed: Unknown"

Hello, I have a Supermicro server with a P4SCI mother board running Debian Sarge 3.1. This is the "dmidecode" output related to RAM info: RAM speed information is incomplete.. "Current Speed: Unknown", is there anyway/soft to get the speed of installed RAM modules? thanks!! Regards :)... (0 Replies)
Discussion started by: Santi
0 Replies
Login or Register to Ask a Question

Featured Tech Videos