Issue with "rsh" on RedHat

Tags
advanced, issue, quot, redhat, rsh

 
Thread Tools Search this Thread
# 1  
Old 1 Week Ago
Issue with "rsh" on RedHat

Hi Folks,

I feel that I should be posting this in the Unix for Dummies Forum and will probably wish I'd created an account and done just that - but here goes anyway.

I have two identical servers both Dell R430's both running RedHat Enterprise Server 7.4 and the same kernel, both have the same network config although they are located at different sites - all good so far!

During the setup of the servers we run a script which has the following command line entry;

Code:
rsh 10.3.100.95 -l autoupd mkdir -p /var/dr/uploads/${hostname}

On one host this works fine on the other host the script hangs at this point!

So to test I did the following on the two hosts;
Host 1 - the one that works!
Code:
[root@fbasphmsip1 autodoc]# uname -a
Linux fbasphmsip1 3.10.0-693.el7.x86_64 #1 SMP Thu Jul 6 19:56:57 EDT 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
[root@fbasphmsip1 autodoc]# cat /etc/redhat-release
Red Hat Enterprise Linux Server release 7.4 (Maipo)
[root@fbasphmsip1 autodoc]# rsh -l autoupd 10.3.100.95 uname -s
SunOS
[root@fbasphmsip1 autodoc]# rsh -l autoupd 10.3.100.95 uname -a
SunOS isd250 5.10 Generic_150400-46 sun4v sparc sun4v
[root@fbasphmsip1 autodoc]#

Host 2 - the one that doesn't work!
Code:
[root@fbakirmsir1 autodoc]# uname -a
Linux fbakirmsir1 3.10.0-693.el7.x86_64 #1 SMP Thu Jul 6 19:56:57 EDT 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
[root@fbakirmsir1 autodoc]# cat /etc/redhat-release
Red Hat Enterprise Linux Server release 7.4 (Maipo)
[root@fbakirmsir1 autodoc]# rsh -l autoupd 10.3.100.95 uname -s
^C
[root@fbakirmsir1 autodoc]#

It all hangs and you have to "ctrl C" to break out, but by doing;
Code:
[root@fbakirmsir1 autodoc]#  rsh -l autoupd 10.3.100.95
Last login: Thu Jan 10 14:20:32 from fbakirmsir1
$ uname -s
SunOS
$ uname -a
SunOS isd250 5.10 Generic_150400-46 sun4v sparc sun4v
$ exit
rlogin: connection closed.
[root@fbakirmsir1 autodoc]#

Any one want to hazzard a guess?

Regards

Gull04
This User Gave Thanks to gull04 For This Post:
Neo (1 Week Ago)
# 2  
Old 1 Week Ago
Hmmm - difficult to say - any differences in the config files?

Last edited by RudiC; 1 Week Ago at 11:41 AM.. Reason: typo
# 3  
Old 1 Week Ago
Hi Rudi,

There's nothing configured at either end, there is a .rhosts on the target server - the problem has to lie with the second server as I have just shy of 1800 unix servers of various flavours all working. This is the only one not working, I'm completely flummoxed having spent a couple of hours looking at it now.

Regards

Gull04
This User Gave Thanks to gull04 For This Post:
Neo (1 Week Ago)
# 4  
Old 1 Week Ago
You say "different sites". Are you using a VPN? What about routing? Firewall? Not too probable, as interactive access seems to work, but...?
# 5  
Old 1 Week Ago
Hi Rudi,

I've been through the routing that is all OK.

I've checked that the ports are open and that they are available all the way between the site - I have several hundred servers on each of the two sites and they are all working.

Just confused at the moment, going to have a think about this and will return to it later on.

Regards

Gull04
# 6  
Old 1 Week Ago
Does your RedHat server config have these rsh-related config files:
  • /etc/xinetd.d/rsh
  • /etc/securetty
  • ~/.rhosts
  • /etc/pam.d/rsh

If so, please cat and compare them, if you have not already.

Also,

Did you check the log files, for example:
  • /var/log/messages

Normally, the log files have a lot of clues Smilie
# 7  
Old 1 Week Ago
Back from a run, pondering on your problem - following ideas, most of which you certainly have already handled / eliminated:
- use another protocol (on my system, rsh in fact is ssh)?
- extended logging possible?
- idiosyncrasies with non-interactive login?
- (hidden) reading from stdin?
This User Gave Thanks to RudiC For This Post:
Neo (1 Week Ago)

|
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:
Advanced Search

More UNIX and Linux Forum Topics You Might Find Helpful
Bash script - Print an ascii file using specific font "Latin Modern Mono 12" "regular" "9" jcdole Shell Programming and Scripting 1 4 Days Ago 06:37 AM
"Unable to Detect Newly added HDD - Redhat 5" Sricharan21 Red Hat 1 11-09-2016 01:43 PM
Using "mailx" command to read "to" and "cc" email addreses from input file asjaiswal UNIX for Dummies Questions & Answers 2 10-11-2014 10:32 PM
""Help Me!""Beginner awk learning issue csrohit Shell Programming and Scripting 6 03-05-2012 04:55 AM
how to use "cut" or "awk" or "sed" to remove a string timmywong Shell Programming and Scripting 8 02-12-2012 12:55 PM
DELL M910 with RedHat Linux 5.5 getting "Buffer I/O error on device sdd" devyfong Red Hat 7 08-19-2011 04:07 AM
awk command to replace ";" with "|" and ""|" at diferent places in line of file shis100 Shell Programming and Scripting 7 03-16-2011 09:59 AM
"if" and "then" statement is not working in RedHat Afi_Linux Red Hat 10 01-28-2011 04:26 AM
rsh server "script..." which $PATH is used ? Browser_ice AIX 1 08-14-2009 06:11 PM
Where to set the right "Apache" to run after reboot on a RedHat 5 machine ?! mehdi1973 UNIX for Advanced & Expert Users 4 07-27-2009 09:38 AM
xx=`date +"%a %b %d"`;rsh xxx grep "^$XX" zzz ? Browser_ice AIX 2 06-13-2009 09:39 AM
"No Drives Found" error during Redhat Linux AS 4 installation pieman8080 Red Hat 2 10-13-2008 12:05 PM
Explain the line "mn_code=`env|grep "..mn"|awk -F"=" '{print $2}'`" Lokesha UNIX for Dummies Questions & Answers 4 12-20-2007 01:52 AM
Failed to check status code in "rsh" command nir_s Shell Programming and Scripting 9 07-03-2006 10:05 AM