Visit Our UNIX and Linux User Community


V480 w/ Solaris 9 boot problem


 
Thread Tools Search this Thread
Top Forums UNIX for Advanced & Expert Users V480 w/ Solaris 9 boot problem
# 1  
Old 12-22-2005
V480 w/ Solaris 9 boot problem

Our V480 w/ Solaris 9 would not boot properly. After recreating the LUNs on our StorEdge A1000, and then performing a reboot, the machine just keep cycling through the boot process. No error messages, it keeps trying to reboot over and over again.

Any ideas?

We managed to do a stop+a and get into the ok prompt. Once we got into ok prompt, we did a test-all to check if all devices are okay.

Next step is to try to boot to single user mode from ok prompt:

boot -s
or
boot cdrom -s (if we need to)
# 2  
Old 12-23-2005
there is most likely a problem with the Storedge filesystems --- "non-existent" /etc/vfstab entries are being mounted ... boot the box from cdrom or from the network and fix your entries
# 3  
Old 12-23-2005
Quote:
Originally Posted by Just Ice
there is most likely a problem with the Storedge filesystems --- "non-existent" /etc/vfstab entries are being mounted ... boot the box from cdrom or from the network and fix your entries
Is there a need to boot from cdrom? I think that a single user mode boot will be just fine.
# 4  
Old 12-23-2005
Quote:
Originally Posted by blowtorch
Is there a need to boot from cdrom? I think that a single user mode boot will be just fine.
you're right ... except the box keeps cycling through the boot process until a stop-a kills the cycle ... would be a lot easier if the box behaves properly Smilie
# 5  
Old 01-14-2006
We finally figured it out. The cause of the problem was a bad pci video card. From our research, we found that this problem is usually caused by a bad RAM. We replaced all of it and we still had the problem.

thanx for everyone's reply.
# 6  
Old 01-14-2006
Smilie What's a video card doing in a server anyway?!
# 7  
Old 01-14-2006
we need the video card for the kvm switch. Smilie

Previous Thread | Next Thread
Test Your Knowledge in Computers #628
Difficulty: Easy
In PHP, True !== 1;
True or False?

10 More Discussions You Might Find Interesting

1. Solaris

Problem boot Solaris

Hi I have a problem on a server, when he boot I have this type of message loop, do you know what it corresponds to ? ( requesting internet Adress for 0:3:ba:fa:33:91 ) Regards Sun Fire V240, No Keyboard Copyright 2007 Sun Microsystems, INC. All rights reserved. openboot 4.22.33,... (10 Replies)
Discussion started by: yoyo-tns
10 Replies

2. Solaris

Solaris 8 on v480 & v490

Hello, Can any kind soul please answer this? I want to boot a SunFire v490 with a dvd image we use to boot v480's. Is this possible? Are there caveats to doing this? Thanks muchly, mgb (1 Reply)
Discussion started by: mgb
1 Replies

3. Solaris

Solaris boot problem

Hi All We have the Sun Solaris server ... Got a power cut suddenly .... Crash happened to the system almost You can access through Termnl .. But it seems he did not boot ... How to Make the process of the boot correctly without losing information Thanks for all (3 Replies)
Discussion started by: gogo888
3 Replies

4. Solaris

Problem with Solaris system on x86. It would not boot again after updates.

Hi All, I have an x86 system which I have just installed Solaris 10 on, I intend to use this as a database server for Oracle, I tried to patch the server with the latest updates from SUN in preparation for the Oracle installation as I wanted to make sure that I was running the latest patches. ... (0 Replies)
Discussion started by: platforminc
0 Replies

5. Solaris

Windows / Open Solaris dual boot problem.

Okay, let me sketch the problem. I did have a ubuntu / Windows XP dual boot scenario that ran grub as my boot loader. I decided I wanted to try out solaris, so I popped in the opensolaris CD and hit install and told it to format and install over my linux partition. Of course it did that, and... (2 Replies)
Discussion started by: syndex
2 Replies

6. Solaris

Boot problem with SMF svcs-Solaris 10 for x86

Hi All, I am newbie in solaris, please guide me. A week before i installed solaris10 on my x86 system, it was working fine i always used "init 5" to shutdown my system as per my collegue advice. But yesterday when i started my system it gave me following message ... (6 Replies)
Discussion started by: imrankhan.in
6 Replies

7. Solaris

solaris boot problem boot error loading interpreter(misc/krtld)

When I installed the SOLARIS 10 OS first time, the desktop would not start up, this was because of network setup. Reinstalled worked. After a week due to some problem I had to reinstall OS, installation went fine and but when i reboot I get this error. cannot find mis/krtld boot error loading... (0 Replies)
Discussion started by: johncy_j
0 Replies

8. Solaris

Advice please: boot problem with Solaris 10 on i86

I had this working before. I have a 120GB disk with Solaris on the first primary partition, Fedore Core 3 on the second, Slackware on the third, And FreeBSD 5.3 on the 4th. Booting was handled by grub, and everything was working fine. I decided to wipe everything out and start from scratch... (6 Replies)
Discussion started by: lyonsd
6 Replies

9. Solaris

boot problem in Installation i86 sun solaris

Hello everybody, I installed sun solaris i86 , the programme installation install the "Mini Root" and after that he doing shutdown. the camputer coming up and he can't boot. how i can to resuled this problem ??? Thenk you in advence..... (2 Replies)
Discussion started by: yanly
2 Replies

10. UNIX for Advanced & Expert Users

Solaris boot problem

I couldnt get my hands on my solaris 2.6 cd soo i used solaris 7 cd to boot to single user mode. I typed boot cdrom -s it bought me to my root prompt , but when i typed fsck.....nothing happened. It was as though it couldnt go ahead with fscking. it just bought up the prompt again,... (1 Reply)
Discussion started by: lealyz
1 Replies

Featured Tech Videos