Today (Saturday) We will make some minor tuning adjustments to MySQL.

You may experience 2 up to 10 seconds "glitch time" when we restart MySQL. We expect to make these adjustments around 1AM Eastern Daylight Saving Time (EDT) US.


'createrepo' not found on SLES 10.3

Login or Register to Reply

 
Thread Tools Search this Thread
# 1  
'createrepo' not found on SLES 10.3

Hello All,

I'm trying to configure a SLES 10.3 machine as our Zypper server. I created the zypper directories with all the RPMs, made the directory structure accessible over HTTP but I'm stuck at the final stage: createrepo.

Looks like 'createrepo' is not present on this version Smilie

Could someone please throw some light here? Double-TABing show below commands/executables are present but I don't think any of them are of use to me Smilie

Code:
itc-zypper:~ # create
create-branching-keyboard  create_directory.yast      create_package_descr       create_sha1sum             create_update_source.sh
create-cracklib-dict       create_md5sums             create_repo_for_patch.sh   create_sha1sums            createpatch

# 2  
zypper install createrepo

Did you try that? It's supposed to be there for 10 SP3
# 3  
No.. it isn't there Smilie
Also, the machine is SLES 11.3 (not 10.3 as wrongly mentioned by me). This is the last
step and I'm blocked here. I had configured this machine's HTTP so that I can use this as a Repo server for other SLES clients.

Code:
itc-zypper:~ # zypper addrepo /media/SLES-11-SP3-DVD-i58607031/suse/i586/ local1
Adding repository 'local1' [done]
Repository 'local1' successfully added
Enabled: Yes
Autorefresh: No
GPG check: Yes
URI: dir:///media/SLES-11-SP3-DVD-i58607031/suse/i586

itc-zypper:~ # zypper lr
# | Alias  | Name   | Enabled | Refresh
--+--------+--------+---------+--------
1 | local1 | local1 | Yes     | No
itc-zypper:~ # zypper lr -u
# | Alias  | Name   | Enabled | Refresh | URI
--+--------+--------+---------+---------+-------------------------------------------------
1 | local1 | local1 | Yes     | No      | dir:///media/SLES-11-SP3-DVD-i58607031/suse/i586
itc-zypper:~ # zypper install createrepo
Building repository 'local1' cache [done]
Loading repository data...
Reading installed packages...
'createrepo' not found in package names. Trying capabilities.
No provider of 'createrepo' found.
Resolving package dependencies...

itc-zypper:~ # which createrepo
which: no createrepo in (/sbin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/root/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin)

# 4  
createrepo is a noarch package on DVD1 of the SDK, You need to add the SDK to your repos to be searched.
Login or Register to Reply

|
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:
Advanced Search

10 More Discussions You Might Find Interesting

1. SuSE

Createrepo & reposync packages

Hi guys, I have a SUSE 10 box and is missing 2 commands: reposync createrepo When I try to search for these using zypper : server:/tmp # zypper search createrepo Restoring system sources... Not found: Media Exception Not found: Media Exception /repodata/repomd.xml (http://<REPO>)... (0 Replies)
Discussion started by: Junaid Subhani
0 Replies

2. Red Hat

'yum install createrepo' issue

Hi, Here is the issue: # yum install createrepo Warning, could not load sqlite, falling back to pickle Setting up Install Process Setting up repositories file://var/yum_rpm/repodata/repomd.xml: OSError: No such file or directory: '/yum_rpm/repodata/repomd.xml' Trying other mirror. Cannot... (5 Replies)
Discussion started by: aixlover
5 Replies

3. SuSE

SLES 9 vs SLES 11 hard drive cache read timings are diffrent

Can anyone give me a little clue on why the hard drive cache read timings on sles 9 is better then sles 11? The same hardware was used in both test. I even deleted the ata_generic module from initrd. The speed difference is 10MB vs 5 MB Thanks (1 Reply)
Discussion started by: 3junior
1 Replies

4. Red Hat

Installing yum and createrepo

Hello all, I'm stuck with a problem on REDHAT Enterprise (uname -r show: 2.4.21-57.ELsmp) The only way to install package is using RPM, but since I'm a newbie I got a lot of dependencies warnings. I installed yum, but the problem now is that I'm not able to create a local repository to install... (6 Replies)
Discussion started by: Lord Spectre
6 Replies

5. SuSE

SLES 11 Switch user problem

Hi, I am using SUSE Linux Enterprise Server 11 (x86_64), PATCHLEVEL = 0 as NIS server. All client is having SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64), PATCHLEVEL = 0. All system are configured to work in GUI. When NIS user say 'a' locks system, and user 'b' wants to login to the same system... (1 Reply)
Discussion started by: sachingujrathi
1 Replies

6. SuSE

configure vnc sles 11

Is there any doc/procedure to set up VNC on SLES 11 to connect from windows clients?? (1 Reply)
Discussion started by: s_linux
1 Replies

7. Red Hat

createrepo...YUM installation

i have 5 cd's of RHEL 5. how do i know which cd is the createrepo package in... is there any command or flags you can add to rpm command to install and the install processes will automatically ask for certain # of cd... (0 Replies)
Discussion started by: dplinux
0 Replies

8. UNIX for Advanced & Expert Users

How to detect OS is SLES 10 or not

Hi, I would like to programmatically find if given OS is SLES 10 / RHEL 3/.RHEL 4/RHEL5 etc .. For this do we have any library call/sys call? Or should we use any sys. structure which would give me detailed info. Share me if you have any pointers. Thanks in advance - Krishna (1 Reply)
Discussion started by: krishnamurthig
1 Replies

9. Linux

How to take OS Backup of SLES 10 on DVD....???

Dear All, I have two intel xeon servers running with SLES 10 on a cluster environment (Veritas Cluster 4.1 - 2 Node Cluster - Active Passive). Both the systems are having hardware RAID 1 for OS disk. Both the systems are having DVD writer. I would like to take the OS backup on DVD which can... (0 Replies)
Discussion started by: jumadhiya
0 Replies

10. SuSE

vsftpd won't start on SLES 10

I recently installed SLES 10 on an x86 64bit blade server. I then installed vsftpd from the suse cds through network services; however after configuring the vsftpd.conf file, the server fails to start: # /etc/init.d/vsftpd start Starting vsftpd startproc: exit status of parent of... (5 Replies)
Discussion started by: dave521
5 Replies

Featured Tech Videos