Solaris 10 boot problem - ERROR: Last Trap: Fast Data Access MMU Miss


 
Thread Tools Search this Thread
Operating Systems Solaris Solaris 10 boot problem - ERROR: Last Trap: Fast Data Access MMU Miss
# 1  
Old 01-17-2018
Sun Solaris 10 boot problem - ERROR: Last Trap: Fast Data Access MMU Miss

Hello,

We have a T5140 server with Solaris 10 and its suddenly throwing "segmentation core" when I login into the server and not showing any output for commands like df, mount etc. so I had to reboot the server to fix this issue. Please note that there's no boot disk mirroring.

But unfortunately the server would not come up (I think it loads kernel and after a while, throws the below error)
Code:
.....
.....

Boot device: /pci@400/pci@0/pci@8/scsi@0/disk@0,0:a  File and args:

/platform/SUNW,T5140/kernel/cpu/sparcv9/SUNW,UltraSPARC-T2+ symbol atomic_inc_ulong_nv multiply defined
.....
.....
.....
.....

ERROR: Last Trap: Fast Data Access MMU Miss

and comes back to OK prompt

I have gone through few threads that address this issue but none of them helped. I tried show-disks (no errors), probe-scsi-all with all OK except one error ERROR: /pci@400: Last Trap: Fast Data Access MMU Miss and I tried test-all which shows all OK and even tried reset-all but no luck.

Finally I tried boot -F failsafe which gives me a shell as below
Code:
Solaris 10 10/08 s10s_u6wos_07b SPARC was found on /dev/dsk/c1t0d0s0.

Do you wish to have it mounted read-write on /a? [y,n,?] y

mounting /dev/dsk/c1t0d0s0 on /a

 

Starting shell.

#

Not sure how to proceed from here? should I try installboot or will it break further? Unfortunately, We have only hardware support (no OS support from Oracle). Not sure if it's a hardware issue at pci@400 controller/boot drive?

Appreciate any help, thanks!

Last edited by prvnrk; 01-17-2018 at 09:44 AM..
# 2  
Old 01-17-2018
Can you boot from a CD or DVD? If so, you might have a corrupt boot disk.

If you can't boot a CD or DVD, you likely have bad RAM somewhere. If you have a memory expansion "mezzanine", that's the most likely problem. You can try booting without it: Remove a Memory Mezzanine Assembly - Sun SPARC Enterprise T5140 and T5240 Servers Topic Set
This User Gave Thanks to achenle For This Post:
# 3  
Old 01-17-2018
Thanks achenle.

The server is at remote site so I will setup an install server on another machine and will try to boot this via net.

Meanwhile I ran some SP commands, please see below, It shows only about power supply but no other errors. Do they strike you anything else?

Code:
-> show SYS

 

/SYS

    Targets:

        SERVICE

        LOCATE

        ACT

        PS_FAULT

        TEMP_FAULT

        FAN_FAULT

        MB

        HDD0

        HDD1

        HDD2

        HDD3

        PDB

        SASBP

        DVD

        TTYA

        USBBD

        FANBD0

        FANBD1

        PS0

        PS1

        VPS

 

    Properties:

        type = Host System

        keyswitch_state = Normal

        product_name = T5140

        product_part_number = 602-3925-05

        product_serial_number = XXXXXXXXX

        product_manufacturer = SUN MICROSYSTEMS

        fault_state = Faulted

        power_state = On

 

    Commands:

        cd

        reset

        set

        show

        start

        stop

 
 

-> show faulty

Target              | Property               | Value

--------------------+------------------------+---------------------------------

/SP/faultmgmt/0     | fru                    | /SYS/PS1

/SP/faultmgmt/0     | timestamp              | Nov 12 15:49:02

/SP/faultmgmt/0/    | timestamp              | Nov 12 15:49:02

faults/0           |                        |

/SP/faultmgmt/0/    | sp_detected_fault      | Input power unavailable for PSU

faults/0           |                        | at PS1

 

->

Login or Register to Ask a Question

Previous Thread | Next Thread

10 More Discussions You Might Find Interesting

1. Solaris

Problem boot Solaris

Hi I have a problem on a server, when he boot I have this type of message loop, do you know what it corresponds to ? ( requesting internet Adress for 0:3:ba:fa:33:91 ) Regards Sun Fire V240, No Keyboard Copyright 2007 Sun Microsystems, INC. All rights reserved. openboot 4.22.33,... (10 Replies)
Discussion started by: yoyo-tns
10 Replies

2. Solaris

Unable to login Solaris 10 Sparc - Data Access Error

Hello everyone, This is the first time I am installing Solaris. I have SunBlade 1500 Wrkstn. I installed Solaris 10 Sparc. The installation went successfully but I don't get the login screen. I get the following error message: Boot device: disk:a File and agrs:- Data Access Error Ok ... (4 Replies)
Discussion started by: mfsaeed
4 Replies

3. Ubuntu

fast data access mmu miss

hello, before i have install solaris 9, is good. I would like to install Ubuntu 10.04 on a Sun Blade 150 blade. I create cdrom iso burning with a 10x was open I made a boot ok: boot cdrom I get the following error: fast data access mmu miss i do probe-ide all reset-all always ... (2 Replies)
Discussion started by: philo_71
2 Replies

4. Solaris

Solaris boot problem

Hi All We have the Sun Solaris server ... Got a power cut suddenly .... Crash happened to the system almost You can access through Termnl .. But it seems he did not boot ... How to Make the process of the boot correctly without losing information Thanks for all (3 Replies)
Discussion started by: gogo888
3 Replies

5. Solaris

Fast Data Access MMU Miss

Hi All , I am unable to reinstall the OS on my Ultra Sparc 10. After the 1st CD is loaded when it goes for reboot its goes to ok prompt an its unable to boot. What could be reason for this behavior? while loading the OS its seems fine but unable to boot!! Then i tried changing the... (2 Replies)
Discussion started by: kumarmani
2 Replies

6. Solaris

solaris 8 hangs and data access error on reboot

Hi using solaris 5.8 on UltraSPARC-IIi 360MHz. I know it is an old hardware but similiar hardware is running fine. here is the issue, System booted : works okay for some time then display was hung so system was rebooted ..it gave data access error. again rebooted and it came up... (6 Replies)
Discussion started by: upengan78
6 Replies

7. Solaris

Boot Trap 3e

Dear all, Every time I boot my Ultra 60, after initializing the memory I always have to type boot at the ok> Rebooting with command boot Boot device: disk0 File and args : Trap 3e (0) ok I've tried to re-installed the machine but result is the same... What would be the problem? ... (4 Replies)
Discussion started by: frankoko
4 Replies

8. UNIX for Advanced & Expert Users

V480 w/ Solaris 9 boot problem

Our V480 w/ Solaris 9 would not boot properly. After recreating the LUNs on our StorEdge A1000, and then performing a reboot, the machine just keep cycling through the boot process. No error messages, it keeps trying to reboot over and over again. Any ideas? We managed to do a stop+a and... (6 Replies)
Discussion started by: xnightcrawl
6 Replies

9. Solaris

solaris boot problem boot error loading interpreter(misc/krtld)

When I installed the SOLARIS 10 OS first time, the desktop would not start up, this was because of network setup. Reinstalled worked. After a week due to some problem I had to reinstall OS, installation went fine and but when i reboot I get this error. cannot find mis/krtld boot error loading... (0 Replies)
Discussion started by: johncy_j
0 Replies

10. UNIX for Advanced & Expert Users

Solaris boot problem

I couldnt get my hands on my solaris 2.6 cd soo i used solaris 7 cd to boot to single user mode. I typed boot cdrom -s it bought me to my root prompt , but when i typed fsck.....nothing happened. It was as though it couldnt go ahead with fscking. it just bought up the prompt again,... (1 Reply)
Discussion started by: lealyz
1 Replies
Login or Register to Ask a Question

Featured Tech Videos