Visit Our UNIX and Linux User Community


Cannot install or run Solaris 8 on Sun Blade 150


 
Thread Tools Search this Thread
Operating Systems Solaris Cannot install or run Solaris 8 on Sun Blade 150
# 1  
Old 04-19-2012
Cannot install or run Solaris 8 on Sun Blade 150

Hi everybody,
I'm having big troubles in installing Solaris 8 on a Sun Blade 150.
Here are some system specs:
Code:
Sun Blade 150 (UltraSPARC-IIe 550MHz)
RAM: 256MB 
OBP    4.10.6    2003/06/06    12:30
POST    2.0.1    2001/08/23    17:13

When I try to boot from Solaris 8 CD with boot cdrom or boot cdrom -s I receive the following messages:
Code:
SunOS Release 5.8 Version Generic_108528-05 64-bit
Copyright 1983-2000 Sun Microsystems, Inc. All rights reserved.
WARNING: pcisch0: no portid property

WARNING: pcisch0: no portid property

Cannot assemble drivers for root /pci@1f,0/ide@d/cdrom1,0:b
Cannot mount root on /pci@1f,0/ide@d/cdrom1,0:b fstype ufs

panic[cpu0]/thread=10408000: vfs_mountroot: cannot mount root

0000000010407970 genunix:vfs_mountroot+70 (10435400, 0, 0, 104108d8, 10, 14) 
%l0-3: 0000000010435400 0000000010438b48 000000000e000000 00000000104357f0 
%l4-7: 0000000000000000 00000000104135a8 00000000000b514c 000000000000114c 
0000000010407a20 genunix:main+94 (10410120, 2000, 10407ec0, 10408030, fff2, 1004
df6c) 
%l0-3: 0000000000000001 0000000000000001 0000000000000015 0000000000000e69 
%l4-7: 00000000104287d0 0000000010461d38 00000000000ca498 0000000000000498

skipping system dump - no dump device configured 
rebooting... 
Resetting ...

This process creates a boot loop. I have to stop+A to end it.

I've also managed to install Solaris 8, from same CDs, on another Sun Blade 150, with similar hardware and software (the Openboot is a bit holder on this one: OBP 4.6.5). After a successful installation I moved the HDD to the other Sun Blade, the one who gives me problems. The result is the same: I get the same error that I receive when I try to boot from CD.


I'm going crazy!
Please help!

Thanks in advance!

Alessio.
# 2  
Old 05-16-2012
Please, can someone help me with this issue?

Any help would be appreciated!
# 3  
Old 05-16-2012
looks like a hardware error... so there won't be much that you can do... what i would try is a POST with MAX settings to see if the system can detect any errors during powerup. you'll need a seriell connection to the system to check the output of the POST.
# 4  
Old 05-16-2012
I'm not sure if it is a Hardware issue... you try to install a very old Solaris version... Try to start the installation using a SOlaris 10 DVD, if it works it could be the driver solaris 8 is using or even a bug on the Solaris 8 installation process.

Try to find the latest solaris 8 Installation CDs, that might fix it as well..

Good luck
# 5  
Old 05-16-2012
solaris 10 will not work with 256mb ram... i think 384 (or 348)mb ram is minimum for solaris 10. the newest solaris 8 release should work fine with a blade 150 (which is a rather old system, too).
GA date for the blade 150 was august 2002. a minimum release of solaris 8 2/02 is needed! so yes, maybe your used solaris 8 version is to old for the blade...
# 6  
Old 05-16-2012
Solaris 10 min req is 256MB though ... Anyway I suggested to try with that DVD to just to discard any HW problem.
# 7  
Old 05-16-2012
yes but with 256mb there will be no GUI installer, only textmode. maybe not wanted for a workstation. but should work if no GUI is needed.

Previous Thread | Next Thread
Test Your Knowledge in Computers #223
Difficulty: Easy
In September 2019, according to NetMarketShare, Windows had just over 87% of the global desktop market, followed by Mac OS at close to 10%, and Linux in third place at around 2%.
True or False?

10 More Discussions You Might Find Interesting

1. Solaris

Execution problems with sun blade 150

hello i have a forte gamma camera Philips device . and its a medical device. this medical device is came with sun blade 150 pc and pegasys is printed on the sun blade pc .the problem is when i switched the power on , the sun blade runs and a white screen appear with the information about the... (6 Replies)
Discussion started by: moh_abaloo
6 Replies

2. Solaris

Sun Blade 150 will not boot off harddrive after install of solaris 10

Hello, I cant get my blade box to boot off the harddrive after installing solaris 10.I can get to a root prompt after issuing "boot cdrom -s".I tried booting off disk0 and disk1,but I get "the file just loaded does not seem to be executable".Thanks for any help.:wall: (4 Replies)
Discussion started by: chucky
4 Replies

3. Solaris

Sun Blade 150 wont boot off cdrom

Hello, Ive just aquired a blade 150 off ebay.Im new to suns and are having a problem getting it to boot off the cdrom.Openboot continuously tries to do a network boot and I cant enter any commands.Im using an average pc keyboard and it definetly works.Thanks for any help.:wall: (3 Replies)
Discussion started by: chucky
3 Replies

4. Solaris

help installing solaris 10 on sun blade 1500

Hi everyone can someone please explain to me how to install solaris 10 on a sunblade 1500 using cdrom? Thanks for your assistance (1 Reply)
Discussion started by: cjashu
1 Replies

5. Solaris

Sun Blade 150 not a Sun?

I have recently re-installed Solaris 10 on a Sun Blade 150 followed by a patch set (10_Recommended) dated 2011.12.05. I have just noticed /bin/sun now returns false, rather than true. See below. $ uname -a SunOS myblade1 5.10 Generic_147440-07 sun4u sparc SUNW,Sun-Blade-100 $ /bin/sparc &&... (1 Reply)
Discussion started by: apmcd47
1 Replies

6. Solaris

Solaris: Blade 150 - XWINDOWS Problem

Hi, I have a Solaris 8.0 BLADE 150 machine. I have an onboard graphics alongwith an addon XVR500 graphics card. Now, when I use the motherboard graphics, I am not able to login to the XWINDOWS terminal, instead it stays on the console. But, if I insert the monitor cable to the XVR500 port,... (2 Replies)
Discussion started by: angshuman_ag
2 Replies

7. Solaris

Jumpstart Solaris 8 on Sun Blade 150 Hangs

We had to replace a hard drive in one of our Sun Blade 150s, but now it hangs during the Jumpstart. It will show 1 or 2 Timeout for ARP/RARP messages and then start the spinning numbers. It always stops at 2ae00 and just hangs there. We have 1 combined jumpstart server and it is also our NIS+... (5 Replies)
Discussion started by: stottsja
5 Replies

8. Solaris

Sun Blade 150 - I can't hook up extra drives

I'm not familiar with this particular machine and it's baffling me. For those that are familar with the workstation, allow me to paint a picture. If you were looking down on the machine (open) you would see the main board and then a riser board. On the left side of the riser board are jacks... (1 Reply)
Discussion started by: silversaleen68
1 Replies

9. UNIX for Dummies Questions & Answers

Please help to configure Sun Blade 150 workstation

Hi, I am new to UNIX. I have a Sun Blade 150 worksation. I used a Dell monitor and Dell keyboard as input and output devices. However, workstation always told me that keyboard couldn't be found. I used Dell keyboard with USB and Dell keyboard with series connector. It all didn't work. Please help... (10 Replies)
Discussion started by: duke0001
10 Replies

10. UNIX for Dummies Questions & Answers

Memory upgrade Sun Blade 150

I would like to upgrade the memory in my Sun Blade 150 workstation. In reading through Sun's Blade 150 DIMM Installation Guide, it indicates that the memory must be "certified by Sun for the Sun Blade 150 system." Does anyone know if any SDRAM, PC133 CL=2 Unbuffered ECC 133MHz 3.3V ... (2 Replies)
Discussion started by: here2learn
2 Replies

Featured Tech Videos