Visit Our UNIX and Linux User Community


SAN/Solaris: luxadm shows NOT CONNECTED


 
Thread Tools Search this Thread
Operating Systems Solaris SAN/Solaris: luxadm shows NOT CONNECTED
# 1  
Old 12-13-2011
SAN/Solaris: luxadm shows NOT CONNECTED

Hi, I have a question regarding HBA configuration. Here are the commands' output:

# cfgadm -al | grep fc
c1 fc-fabric connected unconfigured unknown
c2 fc connected unconfigured unknown
c5 fc-fabric connected unconfigured unknown
c6 fc connected unconfigured unknown

# luxadm -e port
/devices/pci@0,600000/pci@0/pci@9/SUNW,qlc@0/fp@0,0:devctl NOT CONNECTED
/devices/pci@0,600000/pci@0/pci@9/SUNW,qlc@0,1/fp@0,0:devctl NOT CONNECTED
/devices/pci@10,600000/pci@0/pci@9/SUNW,qlc@0/fp@0,0:devctl NOT CONNECTED
/devices/pci@10,600000/pci@0/pci@9/SUNW,qlc@0,1/fp@0,0:devctl NOT CONNECTED

OS is Solaris 10. Two FC cables are connecting to a Brocade switch. Zone on the switch is not configured yet for this HBA. The luxadm command shows NOT CONNECTED. I don't understand what exactly this means.Please advise. The cfgadm shows unconfigured. I am trying to configure the HBA.

Thank you in advance!
# 2  
Old 12-13-2011
Try:
Code:
fcinfo hba-port

# 3  
Old 12-13-2011
# fcinfo hba-port

Code:
HBA Port WWN: 2100001b3284fed7
        OS Device Name: /dev/cfg/c5
        Manufacturer: QLogic Corp.
        Model: 375-3356-02
        Firmware Version: 4.04.01
        FCode/BIOS Version:  BIOS: 1.24; fcode: 1.24; EFI: 1.8;
        Serial Number: 0402R00-0843644457
        Driver Name: qlc
        Driver Version: 20080617-2.29
        Type: N-port
        State: online
        Supported Speeds: 1Gb 2Gb 4Gb
        Current Speed: 2Gb
        Node WWN: 2000001b3284fed7

HBA Port WWN: 2101001b32a4fed7
        OS Device Name: /dev/cfg/c6
        Manufacturer: QLogic Corp.
        Model: 375-3356-02
        Firmware Version: 4.04.01
        FCode/BIOS Version:  BIOS: 1.24; fcode: 1.24; EFI: 1.8;
        Serial Number: 0402R00-0843644457
        Driver Name: qlc
        Driver Version: 20080617-2.29
        Type: unknown
        State: offline
        Supported Speeds: 1Gb 2Gb 4Gb
        Current Speed: not established
        Node WWN: 2001001b32a4fed7

HBA Port WWN: 2100001b328417d8
        OS Device Name: /dev/cfg/c1
        Manufacturer: QLogic Corp.
        Model: 375-3356-02
        Firmware Version: 4.04.01
        FCode/BIOS Version:  BIOS: 1.24; fcode: 1.24; EFI: 1.8;
        Serial Number: 0402R00-0843644449
        Driver Name: qlc
        Driver Version: 20080617-2.29
        Type: N-port
        State: online
        Supported Speeds: 1Gb 2Gb 4Gb
        Current Speed: 2Gb
        Node WWN: 2000001b328417d8

HBA Port WWN: 2101001b32a417d8
        OS Device Name: /dev/cfg/c2
        Manufacturer: QLogic Corp.
        Model: 375-3356-02
        Firmware Version: 4.04.01
        FCode/BIOS Version:  BIOS: 1.24; fcode: 1.24; EFI: 1.8;
        Serial Number: 0402R00-0843644449
        Driver Name: qlc
        Driver Version: 20080617-2.29
        Type: unknown
        State: offline
        Supported Speeds: 1Gb 2Gb 4Gb
        Current Speed: not established
        Node WWN: 2001001b32a417d8

# 4  
Old 12-13-2011
So you have two ports connected to the switch (see the line "State: online").
# 5  
Old 12-13-2011
I know it.

Why luxadm shows NOT CONNECTED, and cfgadm shows Not configured. That's my questionsSmilie
# 6  
Old 12-13-2011
I won't tell you that, as I don't know the answer. All I know is that those are kind of legacy tools, sometimes useful, but sometimes showing weird output. Most of the time I'm relying on fcinfo when working with SAN on Solaris 10.
# 7  
Old 12-13-2011
Probably I need to configure the zone on the switch, and then luxadm will show connected and cfgadmin will shows configured.

Please correct me if I am wrong here.

Quote:
Originally Posted by aixlover
I know it.
Why luxadm shows NOT CONNECTED, and cfgadm shows Not configured. That's my questionsSmilie

Previous Thread | Next Thread

9 More Discussions You Might Find Interesting

1. UNIX for Beginners Questions & Answers

Sun Ray 3 UNIX Lab not connected to Solaris 10 Server

All 30 of my students in the Linux Lab here at school have the same message showing on their screen when they try to log into the server. How can we Authenticate the Server and fix the missing specific parameters on the Solaris Server to fix this issue ?? (6 Replies)
Discussion started by: mwilliams21z
6 Replies

2. Solaris

Solaris 8: Multiple primary interfaces connected to the same network

Hello, I have a machine with Solaris 8, and it has multiple interfaces that are connected to the same network which means they all have metric 0 (1 hop) to the default gateway. assume: * e1000g0: 10.1.1.70 * e1000g2: 10.1.1.72 * e1000g4: 10.1.1.74 * e1000g5: 10.1.1.76 * gateway:... (11 Replies)
Discussion started by: aeg
11 Replies

3. UNIX for Advanced & Expert Users

check external hardware connected to linux/solaris machines

hello, I'm planning to do inventory of all our servers but this time it's more on physical. Meaning I would like to check all hardware connected to it (external only like storage, power support) including the count Would like to get perhaps its serial nr..(linux and solaris different servers... (2 Replies)
Discussion started by: lhareigh890
2 Replies

4. UNIX for Dummies Questions & Answers

a lot of Buffer I/O error on device connected to SAN

hi guys I have a server(x3650 M2) connected to a SAN...it takes a long time to boot with a lot errors like these any idea how to fix that? Suse Enterprise 10 SP3 update as soon as I disconnect the HBAs boots up normal and fast and no messages sdi:end_request: I/O error, dev sdh,... (0 Replies)
Discussion started by: kopper
0 Replies

5. Solaris

Solaris 10 new fiber connected tape

Hello all, how can i see configured fc tapes in solaris system and how can i install a new fc shared tape device , thanks Best Regards (2 Replies)
Discussion started by: bogacd
2 Replies

6. Solaris

luxadm -e port shows one port not connected

hi i have a sun machine which has one hba 2ports; out of which one port says it is not connected # luxadm -e port /devices/pci@1d,700000/SUNW,qlc@1/fp@0,0:devctl CONNECTED /devices/pci@1d,700000/SUNW,qlc@1,1/fp@0,0:devctl NOT CONNECTED but both... (9 Replies)
Discussion started by: anwesh
9 Replies

7. Solaris

2 x HBA, connected to a SAN, but no Multi path software - What happens ?

Hi there Now, Ive always support servers that used multi path software with dual cards, e.g. powerpath (emc ) / MPXIO. I got asked a question today, that if a solaris 8/9/10 host had 2 HBA cards, but no multipathing software, what would happen ?? Does the HBA card with the highest id on the... (2 Replies)
Discussion started by: sbk1972
2 Replies

8. Red Hat

SAN Connected RedHat Server

I received 4 pre-loaded ready-to-go intel servers running RedHat Enterprise Linux 3 kernel version 2.6.9-22.18 build date june 29, 2006. They are equiped with QLOGIC 2400 dual-port HBA cards. I need to know what utilities or command-sets are available to check these cards out? How do I get their... (4 Replies)
Discussion started by: sallender
4 Replies

9. Filesystems, Disks and Memory

Tape Drive Connected to a Sun Ultra 10/Solaris 2.7

I have a Sun Ultra 10/Solaris 2.7 with a differential SCSI card connected to a Supter DLt1 Tape Drive. When I boot the machine, and I do a probe-scsi-all in the very beginning of the boot process. It shows up correctly. If I wait for the boot process to proceed and then I do a probe-scsi-all, I get... (1 Reply)
Discussion started by: brv
1 Replies

Featured Tech Videos