Solaris boot problem


 
Thread Tools Search this Thread
Operating Systems Solaris Solaris boot problem
# 1  
Old 01-09-2010
Solaris boot problem

Hi All

We have the Sun Solaris server ... Got a power cut suddenly .... Crash happened to the system almost
You can access through Termnl .. But it seems he did not boot ... How to Make the process of the boot correctly without losing information
Thanks for all
# 2  
Old 01-09-2010
in which run level Solaris is ??

Code:
who -r

and what version of Solaris ??

Code:
uname -a -m -v

list services which are in maintance mode

Code:
svcs -a | maintance

# 3  
Old 01-09-2010
1. gogo888: What messages are you seeing during the failed attempt to boot up please?

2. Try a "boot -s" which will boot up the system in single user mode, services like database and web servers will not get started yet, you then have a poke around your system if that works, adding a -v will make it verbose and may give you more clues as to why the boot up is failing.

3. I know this is after the event but enabling ufs logging in the /etc/vfstab file for local mounts renders the system mounts far less susceptible to corruption due to power interruptions, .e.g.:
Quote:
The following is an example for a UFS file system in which logging is enabled:

/dev/dsk/c2t10d0s0 /dev/rdsk/c2t10d0s0 /export/local ufs 3 yes logging
taken from:
vfstab manpage - man.cx

I used ufs logging on a Sun Blade-150 running Solaris 8, and pulled the power cable, without ufs logging the majority of the 10 tests failed, with UFS logging enabled all 10 test runs were okay when power was restored.

4. Running:
Code:
# svcs -xv

lists which services are broken for a Solaris 10 system although you have to be able to boot up the system and log on in order to do this.
# 4  
Old 01-10-2010
Thank you very much ...
The problem has been resolved and easily
Only :

OK> fsck
Ok> boot

SmilieSmilie
Login or Register to Ask a Question

Previous Thread | Next Thread

10 More Discussions You Might Find Interesting

1. Solaris

Problem boot Solaris

Hi I have a problem on a server, when he boot I have this type of message loop, do you know what it corresponds to ? ( requesting internet Adress for 0:3:ba:fa:33:91 ) Regards Sun Fire V240, No Keyboard Copyright 2007 Sun Microsystems, INC. All rights reserved. openboot 4.22.33,... (10 Replies)
Discussion started by: yoyo-tns
10 Replies

2. Solaris

Solaris 10 boot problem - ERROR: Last Trap: Fast Data Access MMU Miss

Hello, We have a T5140 server with Solaris 10 and its suddenly throwing "segmentation core" when I login into the server and not showing any output for commands like df, mount etc. so I had to reboot the server to fix this issue. Please note that there's no boot disk mirroring. But... (2 Replies)
Discussion started by: prvnrk
2 Replies

3. Solaris

Problem with Solaris system on x86. It would not boot again after updates.

Hi All, I have an x86 system which I have just installed Solaris 10 on, I intend to use this as a database server for Oracle, I tried to patch the server with the latest updates from SUN in preparation for the Oracle installation as I wanted to make sure that I was running the latest patches. ... (0 Replies)
Discussion started by: platforminc
0 Replies

4. Solaris

Windows / Open Solaris dual boot problem.

Okay, let me sketch the problem. I did have a ubuntu / Windows XP dual boot scenario that ran grub as my boot loader. I decided I wanted to try out solaris, so I popped in the opensolaris CD and hit install and told it to format and install over my linux partition. Of course it did that, and... (2 Replies)
Discussion started by: syndex
2 Replies

5. Solaris

Boot problem with SMF svcs-Solaris 10 for x86

Hi All, I am newbie in solaris, please guide me. A week before i installed solaris10 on my x86 system, it was working fine i always used "init 5" to shutdown my system as per my collegue advice. But yesterday when i started my system it gave me following message ... (6 Replies)
Discussion started by: imrankhan.in
6 Replies

6. UNIX for Advanced & Expert Users

V480 w/ Solaris 9 boot problem

Our V480 w/ Solaris 9 would not boot properly. After recreating the LUNs on our StorEdge A1000, and then performing a reboot, the machine just keep cycling through the boot process. No error messages, it keeps trying to reboot over and over again. Any ideas? We managed to do a stop+a and... (6 Replies)
Discussion started by: xnightcrawl
6 Replies

7. Solaris

solaris boot problem boot error loading interpreter(misc/krtld)

When I installed the SOLARIS 10 OS first time, the desktop would not start up, this was because of network setup. Reinstalled worked. After a week due to some problem I had to reinstall OS, installation went fine and but when i reboot I get this error. cannot find mis/krtld boot error loading... (0 Replies)
Discussion started by: johncy_j
0 Replies

8. Solaris

Advice please: boot problem with Solaris 10 on i86

I had this working before. I have a 120GB disk with Solaris on the first primary partition, Fedore Core 3 on the second, Slackware on the third, And FreeBSD 5.3 on the 4th. Booting was handled by grub, and everything was working fine. I decided to wipe everything out and start from scratch... (6 Replies)
Discussion started by: lyonsd
6 Replies

9. Solaris

boot problem in Installation i86 sun solaris

Hello everybody, I installed sun solaris i86 , the programme installation install the "Mini Root" and after that he doing shutdown. the camputer coming up and he can't boot. how i can to resuled this problem ??? Thenk you in advence..... (2 Replies)
Discussion started by: yanly
2 Replies

10. UNIX for Advanced & Expert Users

Solaris boot problem

I couldnt get my hands on my solaris 2.6 cd soo i used solaris 7 cd to boot to single user mode. I typed boot cdrom -s it bought me to my root prompt , but when i typed fsck.....nothing happened. It was as though it couldnt go ahead with fscking. it just bought up the prompt again,... (1 Reply)
Discussion started by: lealyz
1 Replies
Login or Register to Ask a Question

Featured Tech Videos