Error while installing zone in opensolaris


 
Thread Tools Search this Thread
Operating Systems Solaris Error while installing zone in opensolaris
# 1  
Old 11-06-2009
Error while installing zone in opensolaris

while installing zone this error is coming
zoneadm -z test install
ERROR: Error: no zonepath dataset.

Steps done to create one sample zone

zonecfg -z test
create
set zonepath=/zones/test
set autoboot=true
verify
commit
exit
zoneadm -z test install
ERROR: Error: no zonepath dataset.

pls help me in this.................
# 2  
Old 11-06-2009
The error is simply you didn't create a ZFS dataset for the zone.

try
Code:
zfs create zones/test

assuming you have a zone pool.
# 3  
Old 11-06-2009
Sorry i am new to solaris what is this zone pool means?
how this zone pool will be created?
I just run the steps which are show above post........
# 4  
Old 11-06-2009
It's a ZFS pool./
An OpenSolaris zone requires a dedicated filesystem (ZFS dataset).
Assuming you used the default names, you can create a dedicated dataset that way:
Code:
zfs create /rpool/zones
zfs create /rpool/zones/test

and run again your commands replacing /zones/test with /rpool/zones/test.
# 5  
Old 11-06-2009
ERROR IS COMING

root@opensolaris:~# zfs create /rpool/zones
cannot create '/rpool/zones': leading slash in name
# 6  
Old 11-06-2009
My mistake:
Code:
zfs create rpool/zones
zfs create rpool/zones/test

If it still fails, post "zpool status" and "zfs list" output.
# 7  
Old 11-06-2009
zfs pool has created successful and try to verify the zone before installation it is giving error

root@opensolaris:~# zoneadm -z test verify
/rpool/zones/test must not be group readable.
/rpool/zones/test must not be group executable.
/rpool/zones/test must not be world readable.
/rpool/zones/test must not be world executable.
could not verify zonepath /rpool/zones/test because of the above errors.
zoneadm: zone test failed to verify

zoneinfo:
zonename: test
zonepath: /rpool/zones/test
brand: ipkg
autoboot: true
bootargs:
pool:
limitpriv:
scheduling-class:
ip-type: shared
hostid:
Login or Register to Ask a Question

Previous Thread | Next Thread

5 More Discussions You Might Find Interesting

1. Solaris

Installing Solaris inside zone using automated installer

Hi guys, I was wondering if Solaris 11 can be installed in zone using automated installer as I can with vmvare or virtualbox. To be precise, first I want to create a zone which will create empty box. After that, I want to install Solaris using automated installer because I have a bunch of... (2 Replies)
Discussion started by: solaris_user
2 Replies

2. Solaris

Mounting OpenSolaris Zone FS in Global Zone

Hi, We have had a hard drive failure on one of our sandbox OpenSolaris system. We had 2 solaris zones configured at /tank/zones/teamcity and /tank/zones/jira for respective products. The zpool (tank) was mirrored (2 drives). I'd like to mount the non-faulty drive in the global zone and... (4 Replies)
Discussion started by: sophie.cowell
4 Replies

3. Solaris

Postprocess issue installing Solaris 9 Branded Zone

Hello, I am attempting to install a newly configured Solaris 9 zone using the flash archive image provided on the sun website. Each time I run the install I get a failure during the Postprocess: Creating mount points. Following is the log: Log File: /var/tmp/s9-zone.install.25457.log... (0 Replies)
Discussion started by: brialt1
0 Replies

4. Solaris

Installing OpenSolaris on Sun v120

I have come into my possesion a v120 server at work that was decommisioned from another project. I don't have the Solaris Installation CD nor do I have root or any user credentials on this server. My goal was to install OpenSolaris on this server and use it as a playground for learning UNIX... (6 Replies)
Discussion started by: stringzz
6 Replies

5. Solaris

Problems installing OpenSolaris on _X86 platform

Hey Guys. I am trying to install OpenSolaris 5.11 on _X86 platform in a BladeCenter H chasis of IBM. Afetr Booting with the CDROM the install process send a PROBES FOR DEVICES NODES messages and goes to the follow state..... Please see the attach. If someone have installed... (0 Replies)
Discussion started by: aggadtech08
0 Replies
Login or Register to Ask a Question

Featured Tech Videos