Home Man
Search
Today's Posts
Register

The Official Release of Slackware Linux by Patrick Volkerding is an advanced Linux operating system, designed with the twin goals of ease of use and stability as top priorities.

Problems with audio recording in Audacity 2.0.5. Slackware64 14.1; Intel HD Audio.

Tags
solved

Login to Reply

 
Thread Tools Search this Thread
# 1  
Old 07-23-2014
Problems with audio recording in Audacity 2.0.5. Slackware64 14.1; Intel HD Audio.

I'm trying to record audio using Audacity 2.0.5 installed from SlackBuilds. My system is 64-bit Slackware 14.1 and a sound card is Intel HD Audio. I didn't change my sound system to OSS. (Default sound system in Slackware 14.1 is ALSA, isn't it?) First, I set Internal Microphone slider in KMix to the maximum level. It is strange, that everything, I've been saying into the microphone was immediately played. Then I opened Audacity and started recording. Audacity didn't record anything.
In Ubuntu 14.04&12.10 there wasn't such thing.

Help me solve this problem! Thanks in advance!

// Sorry for my broken English. Could you tell me, please, where are mistakes?
# 2  
Old 07-23-2014
It sounds like you used the "playback" mixer, not the "recording" mixer. The microphone slider for the 'playback' mixer just mixes microphone audio into whatever's being played back, not into the recording input.

You need to find the microphone input in the recording mixer. Disable it in the playback one.
The Following User Says Thank You to Corona688 For This Useful Post:
qzxcvbnm (07-23-2014)
# 3  
Old 07-23-2014
Quote:
Originally Posted by Corona688
It sounds like you used the "playback" mixer, not the "recording" mixer. The microphone slider for the 'playback' mixer just mixes microphone audio into whatever's being played back, not into the recording input.

You need to find the microphone input in the recording mixer. Disable it in the playback one.
THANK YOU!!11 I added "Capture" slider to KMix and set it's slider to the maximum level and now everything is working. Thank you, once again!
The Following User Says Thank You to qzxcvbnm For This Useful Post:
Corona688 (07-23-2014)
Login to Reply

« Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

More UNIX and Linux Forum Topics You Might Find Helpful
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio Problem-NIS users rameez rahman k Red Hat 2 04-26-2018 05:48 AM
An Audio Function Generator... wisecracker OS X (Apple) 11 04-04-2016 01:36 AM
I don't know how to put this, an Apple Audio HW bug? wisecracker OS X (Apple) 7 07-10-2014 12:34 PM
Audio Problem edreeso UNIX for Dummies Questions & Answers 0 10-12-2011 01:27 AM
trying to install the audio software in my pc maggilane UNIX for Dummies Questions & Answers 2 12-17-2010 08:56 AM
realteak HD Audio Chipset FloridaBSD Solaris 1 10-24-2008 01:49 AM
playing audio molli_81 UNIX for Dummies Questions & Answers 3 04-07-2004 07:34 AM
Audio HELP Please! Matt UNIX for Dummies Questions & Answers 4 08-08-2001 11:10 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:38 AM.

Unix & Linux Forums Content Copyright©1993-2018. All Rights Reserved.
UNIX.COM Login
Username:
Password:  
Show Password