Issue during boot


Login or Register for Dates, Times and to Reply

 
Thread Tools Search this Thread
Operating Systems SCO Issue during boot
# 1  
Issue during boot

Hi,
I am using SCO OpenServer 5
During boot I get this message:

Code:
PANIC: HTFS: Bad directory ino 2 (offset 0) on HTFS dev hd (1/42)
Cannot dump 8095 pages to dumpdev hd (1/41): Space for only 0 pages

Dump not completed

How can I fix this? I have no boot/root floppy.
If it is a "disk full" issue, is there a way to mount from Linux floppy/cd and delete some stuff?
Thank you very much
# 2  
There really is not a lot you can do. You have filesystem corruption. If you do not have a backup you can try checking and replacing problematic cables or raid (NAS) boxes. If you have another SCO system, you can try to attach the hard drive to the other system then run
Code:
fsck -ofull /dev/[whatever]

See also the badtrk command.

Gee, I have not thought about SCO for years... surprised myself with what I remembered.
Probably due to all the SCO nightmares we had.

For legacy systems like that you absolutely positively MUST have current backups. You also want to keep spare parts, as newer disk controllers, etc., may not work with the driver set. Try Ebay for spares.

I recall having to get some old hardware from Ebay... which finally triggered the Duh? response from management.
This User Gave Thanks to jim mcnamara For This Post:
# 3  
What device(s) does the system have for non-HDD booting? Floppy drive or CD/DVD?

I think the message you are getting may refer to a CD/DVD media error (HTFS) and, if you are attempting to boot from CD, I must ask you where you got the media from?

This recent thread may also be helpful:
Error message during boot

Last edited by hicksd8; 10-14-2017 at 10:16 AM..
# 4  
Oh, and what SCO version is it exactly? 5.0.6 or 5.0.7 or what?
# 5  
Dev 1/42 is the root file system. It is almost always a HTFS file system and there are no other operating systems that support this type.
Even if you do not have 5.0.7 installed, you may be able to run fsck by booting from a 5.0.7 cd that you can download from here Xinuos Inc. | Support | Update | Download | Support
You must copy the .iso to a CD, a DVD will not work.
Boot from the CD and type "tools" at the Boot: prompt.
This User Gave Thanks to jgt For This Post:
# 6  
Quote:
Originally Posted by hicksd8
What device(s) does the system have for non-HDD booting? Floppy drive or CD/DVD?

I think the message you are getting may refer to a CD/DVD media error (HTFS) and, if you are attempting to boot from CD, I must ask you where you got the media from?
Hi!
I can boot from both floppy and CD.
I found a "boot disk" floppy, release 5.0.2
I don't know if this system is same version.
In case.. what can I do if I boot from floppy?
# 7  
5.0.2 lasted about 6 months in 1996 before 5.0.4 was released. As far as I remember, the install disk (N1) is only good to load a kernel and start the installation process from the cd.
Quote:
I can boot from both floppy and CD.
I presume this means that you have two boot devices, not that you necessarily have media for both of these devices.
What disk controller is in the computer?
Login or Register for Dates, Times and to Reply

Previous Thread | Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:
Advanced Search

Test Your Knowledge in Computers #305
Difficulty: Easy
A regular expression is an integer array that can be used to describe several sequences of characters.
True or False?

10 More Discussions You Might Find Interesting

1. Solaris

Sun enterprise 420R boot issue

Hi, I am using sun enterprise 420R server. Problem is on the monitor i am not able to see anything. I tried Serial connection, on terminal(using serial) i could see that POST(power on start tests) tests are being done, after that "timeout waiting for arp rarp packet" message keep displaying... (11 Replies)
Discussion started by: kkittu009
11 Replies

2. Solaris

V100 boot issue

In the server room at my new job, there is a V100 with a problem. When power is turned on, the machine goes to the lom prompt. Entering poweron yields an endless supply of this message with no way to break out of it. ********************************************** PSTATE=0000000000000015... (3 Replies)
Discussion started by: chilinski
3 Replies

3. Solaris

Persistent boot disks issue

Hi all, please i need your help urgently I am faced to a serious boot disks issue on an Sun Fire E2900. The system run with two disque in zpool . The operating system is Solaris 10 (ZFS) The first time the issue occured, i got the error below on the two disks: Apr 7 08:04:33... (0 Replies)
Discussion started by: saki_jumeau
0 Replies

4. Solaris

Boot parameter issue

Hi all i have an issue when i change auto-boot?=false and reboot it again it is going to auto-boot?=true can any one tell that what should i do for auto-boot?=false for permanently thank you in advance (11 Replies)
Discussion started by: wkbn86
11 Replies

5. Red Hat

Dual boot issue .....

Hi, I have a laptop with two os running in it, Windows XP & RHEL5. Accidentally, we have deleted the windows entry in grub.conf file. Later we connected the hard disk of laptop to another system & deleted the linux partitions from the disk management tool of windows. Now the issue is, the... (7 Replies)
Discussion started by: Amol21
7 Replies

6. Solaris

boot-archive issue

I had logged into Server via ALOM and was placed into runlevel 5 other than 3 which is default. I did a svcadm delete boot-archive, and was promptly placed in runlevel 3. Now, I am unable to do a telnet or login into the server through any other service. bash-3.00# svcs -a svcs -a STATE ... (3 Replies)
Discussion started by: praveenr
3 Replies

7. HP-UX

hp-ux 10.20 boot issue

Hello, have HP Visualize C3600 workstation. Issue is as follows: When I attempt to boot, unit will not boot successfully and will halt at a menu, the same menu as when during a boot one hits any key within 10 seconds to discontinue. When I attempt to boot with Boot primary, both with IPL... (17 Replies)
Discussion started by: davel1000
17 Replies

8. HP-UX

PXE boot port issue

Hi,all: I want to boot an IA unix box from network, I am sure I set the DHCP and boot server, but it still failed ! It says : Client MAC Address: 00 18 FE 28 91 82 .....- PXE-E16: Valid PXE offer not received. Load of Core LAN Gb A failed: Not Found I use the nettl command to trace the UDP... (0 Replies)
Discussion started by: bluepluto
0 Replies

9. UNIX for Advanced & Expert Users

Dual boot issue

Hi All, 1st HDD is loaded with Windows 2000 Professional and I have installed Red Hat ES 3.0 on second HDD(80GB). After linux installation failed to load windows and boot stucks with displaying only L How to fix this issue Thanks in advance for your valuable answer. Regards, Bachegowda (1 Reply)
Discussion started by: bache_gowda
1 Replies

10. UNIX for Dummies Questions & Answers

boot up issue

Could somone please tell me what happened when I reboot my computer, it take too long to pass the part it said "starting sendmail" I only changed the server name and when I reboot the server, all of the services are running except when it got to : starting sendmail it take toooo long to... (1 Reply)
Discussion started by: lapnguyen
1 Replies

Featured Tech Videos