Red Hat 7 cannot recognize ethernet adapter


Login or Register to Reply

 
Thread Tools Search this Thread
# 1  
Old 07-11-2018
Red Hat 7 cannot recognize ethernet adapter

Hello community, I have a Proliant HP DL380P with the following network adapters:
  • NetXtreme BCM5719 Gigabit Ethernet PCIe (Ethernet 1Gb 4-port 331FLR Adapter)
  • 82580 Gigabit Network Connection (NC365T 4-port Ethernet Server Adapter)
I installed Red Hat 7.2 but it recognizes only the NetXtreme adapter. Every cable/interface connected to the other adapter (82580) is not recognized by the OS. How can I solve this?

Code:
https://pastebin.com/frPnPff5



[/CODE]---------- Post updated at 11:47 PM ---------- Previous update was at 01:56 PM ----------

lspci show :
Code:
04:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
        Subsystem: Hewlett-Packard Company NC365T 4-port Ethernet Server Adapter
        Physical Slot: 1
        Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr+ Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx+
        Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
        Latency: 0, Cache Line Size: 64 bytes
        Interrupt: pin D routed to IRQ 52
        NUMA node: 0
        Region 0: Memory at f7f80000 (64-bit, non-prefetchable) [size=512K]
        Region 4: Memory at f7f70000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
        Capabilities: [40] Power Management version 3
                Flags: PMEClk- DSI+ D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0+,D1-,D2-,D3hot+,D3cold+)
                Status: D0 NoSoftRst- PME-Enable- DSel=0 DScale=1 PME-
        Capabilities: [50] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable+ 64bit+
                Address: 0000000000000000  Data: 0000
                Masking: 00000000  Pending: 00000000
        Capabilities: [70] MSI-X: Enable+ Count=10 Masked-
                Vector table: BAR=4 offset=00000000
                PBA: BAR=4 offset=00002000
        Capabilities: [a0] Express (v2) Endpoint, MSI 00
                DevCap: MaxPayload 512 bytes, PhantFunc 0, Latency L0s <512ns, L1 <64us
                        ExtTag- AttnBtn- AttnInd- PwrInd- RBE+ FLReset+ SlotPowerLimit 0.000W
                DevCtl: Report errors: Correctable+ Non-Fatal+ Fatal+ Unsupported+
                        RlxdOrd+ ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop+ FLReset-
                        MaxPayload 256 bytes, MaxReadReq 4096 bytes
                DevSta: CorrErr+ UncorrErr- FatalErr- UnsuppReq+ AuxPwr+ TransPend-
                LnkCap: Port #0, Speed 5GT/s, Width x4, ASPM L0s L1, Exit Latency L0s <1us, L1 <8us
                        ClockPM- Surprise- LLActRep- BwNot- ASPMOptComp-
                LnkCtl: ASPM Disabled; RCB 64 bytes Disabled- CommClk+
                        ExtSynch- ClockPM- AutWidDis- BWInt- AutBWInt-
                LnkSta: Speed 5GT/s, Width x4, TrErr- Train- SlotClk+ DLActive- BWMgmt- ABWMgmt-
                DevCap2: Completion Timeout: Range ABCD, TimeoutDis+, LTR+, OBFF Not Supported
                DevCtl2: Completion Timeout: 50us to 50ms, TimeoutDis-, LTR-, OBFF Disabled
                LnkCtl2: Target Link Speed: 5GT/s, EnterCompliance- SpeedDis-
                         Transmit Margin: Normal Operating Range, EnterModifiedCompliance- ComplianceSOS-
                         Compliance De-emphasis: -6dB
                LnkSta2: Current De-emphasis Level: -6dB, EqualizationComplete-, EqualizationPhase1-
                         EqualizationPhase2-, EqualizationPhase3-, LinkEqualizationRequest-
        Capabilities: [e0] Vital Product Data
pcilib: sysfs_read_vpd: read failed: Input/output error
                Not readable
        Capabilities: [100 v1] Advanced Error Reporting
                UESta:  DLP- SDES- TLP- FCP- CmpltTO- CmpltAbrt- UnxCmplt- RxOF- MalfTLP- ECRC- UnsupReq+ ACSViol-
                UEMsk:  DLP- SDES- TLP- FCP- CmpltTO- CmpltAbrt- UnxCmplt- RxOF- MalfTLP- ECRC- UnsupReq+ ACSViol-
                UESvrt: DLP- SDES+ TLP- FCP- CmpltTO- CmpltAbrt- UnxCmplt- RxOF- MalfTLP- ECRC- UnsupReq- ACSViol-
                CESta:  RxErr- BadTLP- BadDLLP- Rollover- Timeout- NonFatalErr+
                CEMsk:  RxErr- BadTLP- BadDLLP- Rollover- Timeout- NonFatalErr-
                AERCap: First Error Pointer: 00, GenCap+ CGenEn- ChkCap+ ChkEn-
        Capabilities: [140 v1] Device Serial Number f4-ce-46-ff-ff-a8-a1-2f
        Capabilities: [1a0 v1] Transaction Processing Hints
                Device specific mode supported
                Steering table in TPH capability structure
        Capabilities: [1c0 v1] Latency Tolerance Reporting
                Max snoop latency: 0ns
                Max no snoop latency: 0ns
        Kernel driver in use: igb
        Kernel modules: igb

But really I don't know what does it mean or how can I solve it Smilie

Last edited by Lord Spectre; 07-11-2018 at 02:27 AM..
# 2  
Old 07-11-2018
You getting any message in # dmesg ?

List out your modules.

Code:
# lsmod , # modinfo igb

In your case Interface with tg3 drivers working fine.

Interface with igb not working. Have you tried removing module and install it? Or replacing with any other modules?

Thanks & Regards,
Babin Lonston
# 3  
Old 07-11-2018
Thank you for reply babinlonston,

Here the lsmod output
Code:
https://pastebin.com/Jg8tsa6D

Here the modinfo:
Code:
https://pastebin.com/yq94rD2x

And here the dmesg
Code:
https://pastebin.com/dvt6L1wa

I don't think it's an hardware fault, because I have the same behaviour on other server DL380P G8

I'm really getting crazy Smilie

Last edited by Lord Spectre; 07-11-2018 at 05:07 AM..
# 4  
Old 07-11-2018
These 3 Users Gave Thanks to hicksd8 For This Post:
babinlonston (07-11-2018) Lord Spectre (07-11-2018) MadeInGermany (07-12-2018)
# 5  
Old 07-11-2018
Thank you I downloaded the igb-5.3.5.18.tar.gz driver and I seen it supports Red Hat Enterprise Linux 7.2, perfect for me. Now, how can I install it on RHEL 7? Smilie
# 6  
Old 07-11-2018
@Lord Spectre,

An instruction will be there in READEME file check for that and make sure to not skip any steps.

Thanks & Regards,
Bobin Lonston
# 7  
Old 07-11-2018
Thank you, but can build RPM due to:
Code:
make: Entering directory `/root/rpmbuild/BUILD/igb-5.3.5.18/src'
common.mk:102: *** Kernel header files not in any of the expected locations.
common.mk:103: *** Install the appropriate kernel development package, e.g.
common.mk:104: *** kernel-devel, for building kernel modules and try again.  Stop.
make: Leaving directory `/root/rpmbuild/BUILD/igb-5.3.5.18/src'
error: Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.TZXs4M (%build)

Can someone build the RPM for me? Smilie
Login or Register to Reply

|
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:
Advanced Search

More UNIX and Linux Forum Topics You Might Find Helpful
Can not recognize network adapter SCO UNIX in HP z400 moein.mojtaba SCO 14 11-01-2016 02:25 PM
Qlogic 10G Ethernet adapter not working bentech4u Solaris 4 06-08-2015 02:39 PM
How to check the ethernet status for vlan and lhea adapter in client servers? jayadeava AIX 4 07-10-2014 07:27 PM
Need Sun 10-Gigabit Ethernet Adapter CD or ixge driver Lhao Hardware 5 01-02-2013 12:58 PM
how to know if i use "Red Hat Enterprise Linux" or "Red Hat Desktop" ? ahmedamer12 UNIX for Dummies Questions & Answers 2 05-18-2012 12:02 PM
Ethernet Adapter not detected. chidhu.anu Red Hat 4 09-19-2011 01:50 PM
Setting up an Integrated Virtual Ethernet adapter johnf AIX 1 07-01-2011 01:49 PM
Temporarily disabling unused ethernet adapter sekarsamy AIX 1 11-18-2009 06:40 AM
Red Hat E 3 chrisPlusPlus Red Hat 0 05-01-2009 03:20 PM
How to install ethernet adapter on Sun Sparc M4000 Tlg13team Solaris 3 03-31-2009 07:09 PM
Ethernet Adapter Question tubbyrana Solaris 2 11-21-2008 05:36 AM
red hat ee 2.6.9-42 tonijel Linux 3 08-09-2007 10:12 AM
How to change the MAC adress in ethernet adapter for SUN mono673 UNIX for Dummies Questions & Answers 1 02-08-2006 01:46 PM
Red Hat? hdk_mkr Linux 3 05-24-2004 06:12 PM