Today (Saturday) We will make some minor tuning adjustments to MySQL.

You may experience 2 up to 10 seconds "glitch time" when we restart MySQL. We expect to make these adjustments around 1AM Eastern Daylight Saving Time (EDT) US.


Help with Multipath

Login or Register to Reply

 
Thread Tools Search this Thread
# 1  
Help with Multipath

Hi All,

When I execute multipath -ll command that time display only 3 path (mpath1,mpath2 and mpath5), not display other 2 path (mpath3 and mpath4). I have configure 5 path in /etc/multipath.conf file. What is the reason behind it. Please help me.

Please find below the output :

###################################################

Code:
[root@server1 ~]# multipath -ll
mpath1 (360060160a71e2100de29aae7f4f9de11) dm-10 DGC,RAID 10
size=200G features='1 queue_if_no_path' hwhandler='1 emc' wp=rw
|-+- policy='round-robin 0' prio=1 status=active
| |- 1:0:1:3 sds        65:32 active ready  running
| `- 0:0:1:3 sdi        8:128 active ready  running
`-+- policy='round-robin 0' prio=0 status=enabled
  |- 1:0:0:3 sdn        8:208 active ready  running
  `- 0:0:0:3 sdd        8:48  active ready  running
mpath2 (360060160951e2100ccc3b4800798df11) dm-9 DGC,RAID 10
size=200G features='1 queue_if_no_path' hwhandler='1 emc' wp=rw
|-+- policy='round-robin 0' prio=1 status=active
| |- 1:0:0:4 sdo        8:224 active ready  running
| `- 0:0:0:4 sde        8:64  active ready  running
`-+- policy='round-robin 0' prio=0 status=enabled
  |- 1:0:1:4 sdt        65:48 active ready  running
  `- 0:0:1:4 sdj        8:144 active ready  running
mpath5 (360060160a71e210002263e3fbde0dd11) dm-11 DGC,RAID 10
size=300G features='1 queue_if_no_path' hwhandler='1 emc' wp=rw
|-+- policy='round-robin 0' prio=1 status=active
| |- 1:0:0:0 sdk        8:160 active ready  running
| `- 0:0:0:0 sda        8:0   active ready  running
`-+- policy='round-robin 0' prio=0 status=enabled
  |- 1:0:1:0 sdp        8:240 active ready  running
  `- 0:0:1:0 sdf        8:80  active ready  running

################################################

Please help me.
Thanks in advance.

Last edited by zaxxon; 07-23-2012 at 10:53 AM.. Reason: code tags
# 2  
Hi Mnmonu,

Can you provide a little more information, what is the platform that you are running on.

Have you run the commands that will create the device tree etc,

Do you have the symcli commands available?

Regards

Dave
# 3  
Are the LUNs for mpath3 and mpath4 showing up in /dev/ directory? Please post the output of following:
Code:
egrep -v "^#|^$" /etc/multipath.conf

Also, please check /var/log/messages for any possible error messages.
# 4  
Quote:
Originally Posted by gull04
Hi Mnmonu,

Can you provide a little more information, what is the platform that you are running on.

Have you run the commands that will create the device tree etc,

Do you have the symcli commands available?

Regards

Dave
Platform : Red Hat Enterprise Linux Server release 5.6

---------- Post updated at 11:09 AM ---------- Previous update was at 11:05 AM ----------

Quote:
Originally Posted by admin_xor
Are the LUNs for mpath3 and mpath4 showing up in /dev/ directory? Please post the output of following:
Code:
egrep -v "^#|^$" /etc/multipath.conf

Also, please check /var/log/messages for any possible error messages.
Hi admin_xor,

The output is :

Code:
defaults {
        user_friendly_names yes
}
multipaths {
        multipath {
                wwid                    360060160a71e210002263e3fbde0dd11
                alias                   mpath1
        }
        multipath {
                wwid                    360060160951e2100ccc3b4800798df11
                alias                   mpath2
        }
        multipath {
                wwid                    360060160a71e21009a4a0a180fe7dd11
                alias                   mpath3
        }
        multipath {
                wwid                    360060160a71e210080492a4f0fe7dd11
                alias                   mpath4
        }
        multipath {
                wwid                    360060160a71e2100de29aae7f4f9de11
                alias                   mpath5
        }
}

# 5  
Looks fine. Is there any error message for path not being detected in /var/log/messages? Also, please post the output of:
Code:
multipath -v3

# 6  
Quote:
Originally Posted by admin_xor
Looks fine. Is there any error message for path not being detected in /var/log/messages? Also, please post the output of:
Code:
multipath -v3

Hi admin_xor,

Sorry for late reply.
Actually I had some problem.

Please find the attached "multipath - v3" output.
And /var/log/messages output below:
Code:
[root@reuxeuls003 ~]# tail -10f /var/log/messages
Aug  3 09:52:16 reuxeuls003 kernel: device-mapper: table: 253:13: multipath: error getting device
Aug  3 09:52:16 reuxeuls003 kernel: device-mapper: ioctl: error adding target to table
Aug  3 09:52:16 reuxeuls003 kernel: device-mapper: multipath emc: long trespass command will be send
Aug  3 09:52:16 reuxeuls003 kernel: device-mapper: multipath emc: honor reservation bit will not be set (default)
Aug  3 09:52:16 reuxeuls003 kernel: device-mapper: table: 253:13: multipath: error getting device
Aug  3 09:52:16 reuxeuls003 kernel: device-mapper: ioctl: error adding target to table
Aug  3 09:52:16 reuxeuls003 kernel: device-mapper: multipath emc: long trespass command will be send
Aug  3 09:52:16 reuxeuls003 kernel: device-mapper: multipath emc: honor reservation bit will not be set (default)
Aug  3 09:52:16 reuxeuls003 kernel: device-mapper: table: 253:13: multipath: error getting device
Aug  3 09:52:16 reuxeuls003 kernel: device-mapper: ioctl: error adding target to table

Login or Register to Reply

|
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:
Advanced Search

More UNIX and Linux Forum Topics You Might Find Helpful
Getting multipath information
anaigini45
Hi, How do I get multipath information from my HPUX servers like the multipath software used, and the version? Thx, Aigini... HP-UX
4
HP-UX
Multipath Query
Duffs22
Hi, I am running RHEL6 on a physical node (HP Proliant). If it normal for the root device to get listed in the "multipath -ll" output? (Listed below as dm-4, HP LOGICAL VOLUME). i.e. asm-data (360a98000424a414b453f443548503644) dm-3 NETAPP,LUN size=768G features='4 queue_if_no_path...... Red Hat
0
Red Hat
Question about multipath
davyp74
hi, I've a question about multipath. One server uses this configuration: mpath02 (3600d000ff0d510cae5b8df4d01000000) dm-2 FSC,FibraCAT_SX \_ round-robin 0 \_ 0:0:3:2 sdq 8:64 \_ round-robin 0 \_ 1:0:2:2 sdw 8:160 \_ round-robin 0 \_ 1:0:5:2 sde 65:16 \_ round-robin...... Red Hat
0
Red Hat
Help with Multipath
mnmonu
Hi All, When I execute "multipath -ll" command that time display only 3 path (orafra2,oradata2 and oradata1), not display other 2 path (orafra1 and data1). I have configure 5 path in "/etc/multipath.conf" file. What is the reason behind it. Please help me. Please find below some output for...... Red Hat
4
Red Hat
Software Multipath
lenux78
Hello everybody... I have a Server conected to a Disk Array through 2 canals of FiberChannel... I've installed RedHat Advance Server 3 and of course i see two device files that refer the same disk: for example: /dev/sda and /dev/sdb are refered to the same Lun... This is the same case for a new...... Solaris
2
Solaris

Featured Tech Videos