hp-ux 10.20 boot issue


 
Thread Tools Search this Thread
Operating Systems HP-UX hp-ux 10.20 boot issue
# 1  
Old 05-15-2008
hp-ux 10.20 boot issue

Hello, have HP Visualize C3600 workstation. Issue is as follows:

When I attempt to boot, unit will not boot successfully and will halt at a menu, the same menu as when during a boot one hits any key within 10 seconds to discontinue. When I attempt to boot with Boot primary, both with IPL interaction and not, system shows following:

Booting ... Boot IO dependent code (IODC) revision 0
IPL error: bad LIF magic: not a valid LIF volume.
Error reading IPL.

and goes back to menu.

From menu:
When I do a path primary system shows Primary Boot Path: FWSCSI.6.0
When I do a path alternate system shows Alternate Boot Path: SCSI.6.0

In configuration portion of menu, when I do a search IPL system shows following:

Search for device(s) with bootable media ...
No devices found.

Prior to this issue when I did a search IPL system would show Path# P0, Device Path FWSCSI.6.0, Device Type & Untilities HP36.4GMAN3367MC (which I assume is the hard drive) and IPL

Since I cannot use boot primary with IPL interaction to attempt to debug issue, as system returns to menu, what is next step?

This is a very high priority. Expeditious response is needed and appreciated.

DJ
# 2  
Old 05-15-2008
No CDROM installed?
What puzzles me is :
Primary Boot Path: FWSCSI.6.0
Alternate Boot Path: SCSI.6.0

FWSCSI and SCSI are not much friends...
Alternate Boot Path: SCSI.6.0

I would have expected something alike:
disk 9 8/12.5.0 sdisk CLAIMED DEVICE SEAGATE ST34573WC
/dev/dsk/c0t5d0 /dev/rdsk/c0t5d0
disk 10 8/12.8.0 sdisk CLAIMED DEVICE SEAGATE ST34572WC
/dev/dsk/c0t8d0 /dev/rdsk/c0t8d0
disk 11 8/16/5.2.0 sdisk CLAIMED DEVICE TOSHIBA CD-ROM XM-5701TA
/dev/dsk/c1t2d0 /dev/rdsk/c1t2d0
(8/12 ->FWSCSI , 8/16 onboard SCSI)
# 3  
Old 05-15-2008
Hello, System has CDROM.

Quote:
Originally Posted by vbe
No CDROM installed?
What puzzles me is :
Primary Boot Path: FWSCSI.6.0
Alternate Boot Path: SCSI.6.0

FWSCSI and SCSI are not much friends...
Alternate Boot Path: SCSI.6.0

I would have expected something alike:
disk 9 8/12.5.0 sdisk CLAIMED DEVICE SEAGATE ST34573WC
/dev/dsk/c0t5d0 /dev/rdsk/c0t5d0
disk 10 8/12.8.0 sdisk CLAIMED DEVICE SEAGATE ST34572WC
/dev/dsk/c0t8d0 /dev/rdsk/c0t8d0
disk 11 8/16/5.2.0 sdisk CLAIMED DEVICE TOSHIBA CD-ROM XM-5701TA
/dev/dsk/c1t2d0 /dev/rdsk/c1t2d0
(8/12 ->FWSCSI , 8/16 onboard SCSI)
# 4  
Old 05-15-2008
Do you have a support plus CD?
The last one (archive CD) is december 2001, for HP visualize workstations 5012-0012
# 5  
Old 05-15-2008
No, I do not. And there is no backup image. There is a second workstation that was supposedly configured the same and does boot. Can an image of root or more than root be made from the bootable workstation and copied on to the non-bootable workstation, even though I cannot interact with IPL on the non-bootbable workstation, to boot the workstation?

There has to be a way for me to gain access to the non-bootable system in a similar way to IPL?

Thanks.

Quote:
Originally Posted by vbe
Do you have a support plus CD?
The last one (archive CD) is december 2001, for HP visualize workstations 5012-0012
# 6  
Old 05-15-2008
It sounds like your disk went bad. You may need a new one. When you can't boot the hard drive, the alternative is to boot the cd drive. This means that you need that support cd and/or the installation media. No bootable harddrive and no cd to boot from? Not sure what to tell you to try. Smilie
# 7  
Old 05-15-2008
Well,
If the disk is only non bootable, you could try to mount it on the other WS, and look at the LIF to see if it can be rescued - or - if the disk is the same size (or bigger but you will loose the difference) do a dd of the WS disk to the bad disk
This I did some times...
You would then have to go through configuring the workstation all again (users, IP, etc...)
Login or Register to Ask a Question

Previous Thread | Next Thread

10 More Discussions You Might Find Interesting

1. SCO

Issue during boot

Hi, I am using SCO OpenServer 5 During boot I get this message: PANIC: HTFS: Bad directory ino 2 (offset 0) on HTFS dev hd (1/42) Cannot dump 8095 pages to dumpdev hd (1/41): Space for only 0 pages Dump not completed How can I fix this? I have no boot/root floppy. If it is a "disk... (8 Replies)
Discussion started by: nubian_sundance
8 Replies

2. Solaris

V100 boot issue

In the server room at my new job, there is a V100 with a problem. When power is turned on, the machine goes to the lom prompt. Entering poweron yields an endless supply of this message with no way to break out of it. ********************************************** PSTATE=0000000000000015... (3 Replies)
Discussion started by: chilinski
3 Replies

3. Solaris

Persistent boot disks issue

Hi all, please i need your help urgently I am faced to a serious boot disks issue on an Sun Fire E2900. The system run with two disque in zpool . The operating system is Solaris 10 (ZFS) The first time the issue occured, i got the error below on the two disks: Apr 7 08:04:33... (0 Replies)
Discussion started by: saki_jumeau
0 Replies

4. Solaris

Boot parameter issue

Hi all i have an issue when i change auto-boot?=false and reboot it again it is going to auto-boot?=true can any one tell that what should i do for auto-boot?=false for permanently thank you in advance (11 Replies)
Discussion started by: wkbn86
11 Replies

5. Red Hat

Dual boot issue .....

Hi, I have a laptop with two os running in it, Windows XP & RHEL5. Accidentally, we have deleted the windows entry in grub.conf file. Later we connected the hard disk of laptop to another system & deleted the linux partitions from the disk management tool of windows. Now the issue is, the... (7 Replies)
Discussion started by: Amol21
7 Replies

6. Solaris

Solaris-RHEL5 Dual boot issue

Machine: x86 OS : Dualboot Solaris and RHEL5 -Solaris 10 in first fdisk partition. RHEL5 - /boot in partition2 / in partition3 swap in 1st... (1 Reply)
Discussion started by: saagar
1 Replies

7. Solaris

boot-archive issue

I had logged into Server via ALOM and was placed into runlevel 5 other than 3 which is default. I did a svcadm delete boot-archive, and was promptly placed in runlevel 3. Now, I am unable to do a telnet or login into the server through any other service. bash-3.00# svcs -a svcs -a STATE ... (3 Replies)
Discussion started by: praveenr
3 Replies

8. HP-UX

PXE boot port issue

Hi,all: I want to boot an IA unix box from network, I am sure I set the DHCP and boot server, but it still failed ! It says : Client MAC Address: 00 18 FE 28 91 82 .....- PXE-E16: Valid PXE offer not received. Load of Core LAN Gb A failed: Not Found I use the nettl command to trace the UDP... (0 Replies)
Discussion started by: bluepluto
0 Replies

9. UNIX for Advanced & Expert Users

Dual boot issue

Hi All, 1st HDD is loaded with Windows 2000 Professional and I have installed Red Hat ES 3.0 on second HDD(80GB). After linux installation failed to load windows and boot stucks with displaying only L How to fix this issue Thanks in advance for your valuable answer. Regards, Bachegowda (1 Reply)
Discussion started by: bache_gowda
1 Replies

10. UNIX for Dummies Questions & Answers

boot up issue

Could somone please tell me what happened when I reboot my computer, it take too long to pass the part it said "starting sendmail" I only changed the server name and when I reboot the server, all of the services are running except when it got to : starting sendmail it take toooo long to... (1 Reply)
Discussion started by: lapnguyen
1 Replies
Login or Register to Ask a Question

Featured Tech Videos