NFS service not started in Redhat Cluster

 
Thread Tools Search this Thread
Homework and Emergencies Homework & Coursework Questions NFS service not started in Redhat Cluster
# 1  
Old 09-09-2015
NFS service not started in Redhat Cluster

Hi All,

Need your help to resolve below error in cluter.

Code:
Sep  9 05:37:30 node2 rgmanager[2804]: Starting disabled service service:Prod_Service
Sep  9 05:37:30 node2 rgmanager[7545]: [lvm] HA LVM:  Improper setup detected
Sep  9 05:37:30 node2 rgmanager[7567]: [lvm] * initrd image needs to be newer than lvm.conf
Sep  9 05:37:30 node2 rgmanager[7607]: [lvm] Activating vg_prod-nfs/lv_Prod-nfs
Sep  9 05:37:30 node2 rgmanager[7637]: [lvm] Making resilient : lvchange -ay vg_prod-nfs/lv_Prod-nfs
Sep  9 05:37:30 node2 rgmanager[7662]: [lvm] Resilient command: lvchange -ay vg_prod-nfs/lv_Prod-nfs --config devices{filter=["a|/dev/sdb|","r|.*|"]}
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[7738]: [fs] mounting /dev/dm-0 on /PROD-HOME
Sep  9 05:37:31 node2 kernel: EXT4-fs (dm-0): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: 
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[7822]: [nfsclient] No export path specified.
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[2804]: start on nfsclient "Prod-client" returned 2 (invalid argument(s))
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[2804]: #68: Failed to start service:Prod_Service; return value: 1
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[2804]: Stopping service service:Prod_Service
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[7892]: [nfsclient] No export path specified.
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[2804]: stop on nfsclient "Prod-client" returned 2 (invalid argument(s))
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[7962]: [fs] unmounting /PROD-HOME
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[8017]: [lvm] HA LVM:  Improper setup detected
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[8039]: [lvm] * initrd image needs to be newer than lvm.conf
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[8072]: [lvm] Deactivating vg_prod-nfs/lv_Prod-nfs
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[8094]: [lvm] Making resilient : lvchange -an vg_prod-nfs/lv_Prod-nfs
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[8119]: [lvm] Resilient command: lvchange -an vg_prod-nfs/lv_Prod-nfs --config devices{filter=["a|/dev/sdb|","r|.*|"]}
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[8149]: [lvm] Removing ownership tag (node2.xyz.com) from vg_prod-nfs/lv_Prod-nfs
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[2804]: #12: RG service:Prod_Service failed to stop; intervention required
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[2804]: Service service:Prod_Service is failed
Sep  9 05:37:31 node2 rgmanager[2804]: #13: Service service:Prod_Service failed to stop cleanly

I am not sure where to define nfs path.

This setup i am trying on Centos 6.5.

Last edited by nitinredekar; 09-10-2015 at 11:19 AM..
# 2  
Old 09-09-2015
# 3  
Old 09-09-2015
To keep the forums high quality for all users, please take the time to format your posts correctly.

First of all, use Code Tags when you post any code or data samples so others can easily read your code. You can easily do this by highlighting your code and then clicking on the # in the editing menu. (You can also type code tags [code] and [/code] by hand.)



Second, avoid adding color or different fonts and font size to your posts. Selective use of color to highlight a single word or phrase can be useful at times, but using color, in general, makes the forums harder to read, especially bright colors like red.

Third, be careful when you cut-and-paste, edit any odd characters and make sure all links are working property.

Thank You.

The UNIX and Linux Forums
# 4  
Old 09-10-2015
below is the cluster conf file.
Code:
<?xml version="1.0"?>
<cluster config_version="19" name="prime-cluster">
	<clusternodes>
		<clusternode name="node1.xyz.com" nodeid="1"/>
		<clusternode name="node2.xyz.com" nodeid="2"/>
	</clusternodes>
	<cman expected_votes="1" transport="udpu" two_node="1"/>
	<rm>
		<failoverdomains>
			<failoverdomain name="Prime-Fail" nofailback="1">
				<failoverdomainnode name="node1.xyz.com"/>
				<failoverdomainnode name="node2.xyz.com"/>
			</failoverdomain>
		</failoverdomains>
		<resources>
			<ip address="10.1.24.249" sleeptime="10"/>
			<nfsexport name="Prod-export"/>
			<lvm lv_name="lv_Prod-nfs" name="Prod_HA_LVM" vg_name="vg_prod-nfs"/>
			<fs device="/dev/vg_prod-nfs/lv_Prod-nfs" force_unmount="1" fsid="12345" fstype="ext4" mountpoint="/PROD-HOME" name="FS-Prod" options="defaults"/>
			<nfsclient allow_recover="1" name="Prod-client" options="rw,sync,no_root_squash" target="*"/>
		</resources>
		<service domain="Prime-Fail" name="Prod_Service" recovery="relocate">
			<ip ref="10.1.24.249"/>
			<lvm ref="Prod_HA_LVM">
				<fs ref="FS-Prod"/>
			</lvm>
			<nfsexport ref="Prod-export">
				<nfsclient ref="Prod-client"/>
			</nfsexport>
		</service>
	</rm>
</cluster>

Pls let me know whats wrong ...
Login or Register to Ask a Question

Previous Thread | Next Thread

10 More Discussions You Might Find Interesting

1. Red Hat

Query Regarding Redhat Cluster ?? Please help me

:b::b:Hello Expert, I have a query regarding redhat cluster configuration file (/etc/cluster/cluster.conf). Is there any process to change the location of the configuration file of the cluster. Is there any step in ricci process.. If yes then please explain me how the cluster node will... (0 Replies)
Discussion started by: Pradipta Kumar
0 Replies

2. Red Hat

Redhat cluster

HI, Can you guys help me to install redhat cluster on VMware Workstation. How to download cluster suite and how to configure on Workstation. (1 Reply)
Discussion started by: karthik9358
1 Replies

3. Red Hat

Redhat 6.2 cluster

Hello Experts, Please help me with the exact steps on configuring two node cluster on RHEL 6.2, I failed to configure the simplest cluster by below steps, 1- install RHEL 6.2 64-bit on both nodes 2- add to hosts file of each server ( 1 IP in local NW and another in IP private NW). x.x.x.x ... (1 Reply)
Discussion started by: karmellove
1 Replies

4. Red Hat

Redhat cluster error

hi all , I'm trying for the Red-hat cluster setup with the ' Enable shared storage support'. But hang up with a error that "Packages of set "Clustered Storage" are not present in any available repository". I made this setup by installing the rpm manually..I ve attached the rpm list and error... (0 Replies)
Discussion started by: sriniv666
0 Replies

5. Red Hat

Redhat cluster

Hi Friends, I am trying to configure redhat high availability cluster on rhel5 32bit. As i am not having the RHN subscription, I have to intsall all the cluster suite manually. I am not aware what all are the rpms needs to be installed. Please let me know about the rpms needs to be installed.... (3 Replies)
Discussion started by: arumon
3 Replies

6. Red Hat

Samba smb not started on Redhat Enterprise

Hi i installed samba-client-3.0.23c-2 on Redhat Server but cat not start #service smb start. it gives error unrecognized smb I checked samba-common-3.0.23c-2 # rpm -qa |grep smb pam_smb-1.1.7-7.2.1 # rpm -qa |grep samba samba3-client-3.2.15-40.el5 Could someone help please? ... (1 Reply)
Discussion started by: lamoul
1 Replies

7. Solaris

All dependicies of nfs service is online but nfs is offline

Hi all in my server all nfs dependices are online but nfs client is offline root@BIWAPP1 # svcs -a|grep nfs disabled Sep_05 svc:/network/nfs/server:default online Sep_05 svc:/network/nfs/rquota:default online Sep_05 svc:/network/nfs/mapid:default online ... (9 Replies)
Discussion started by: spandhan
9 Replies

8. High Performance Computing

cluster setup and nfs

hello, During the cluster installation, we are required to enter a cluster name. When this name is used? I have a shared disk between those 2 nodes. To test NFS failover, what should I do? PS: I am using VCS 5 thanks (5 Replies)
Discussion started by: melanie_pfefer
5 Replies

9. Red Hat

Redhat Cluster Fencing failed

Hello; I have 2 node Redhat Cluster (RHEL4 U4 and Cluster Suite) I'm using mc_data fiber channel switch for fencing when I want to fence manually using fence_mcdata -a x.x.x. -l xxx -p xxxx -n 5 -o disable following messages appears fencing node "test1" agent "fence_mcdata" reports:... (0 Replies)
Discussion started by: sakir19
0 Replies

10. Red Hat

Unable to start cluster service in redhat 5

Hi, I am trying to setup redhat native cluster 5, i installed all the required rpms and issued the command service cman start (cman is the cluster manager) this gives me output... #service cman start Starting cluster: Loading modules... done Mounting configfs... done ... (0 Replies)
Discussion started by: santhoshb
0 Replies
Login or Register to Ask a Question

Featured Tech Videos