Unix/Linux Go Back    


Filesystems, Disks and Memory Discuss NAS, SAN, RAID, Robotic Libraries, backup devices, RAM, DRAM, SCSI, IDE, EIDE topics here.

LVM recovery, Hard disk broken

Filesystems, Disks and Memory


Closed    
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
    #1  
Old Unix and Linux 04-11-2013   -   Original Discussion by pppplu
pppplu's Unix or Linux Image
pppplu pppplu is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Last Activity: 11 April 2013, 9:53 AM EDT
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
LVM recovery, Hard disk broken

Hi
I am new on your forum, because I need some help.
I have a server with debian and proxmox 2.
The HardDisk is broken.

I am in rescue mode, and I can't mount LVM partition to recover my backups.

What I've already done :

Code:
# fdisk -l 
Disk /dev/sda: 2000.4 GB, 2000398934016 bytes 
255 heads, 63 sectors/track, 243201 cylinders, total 3907029168 sectors 
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes 
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes 
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes 
Disk identifier: 0x000d6e00  
   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System 
/dev/sda1   *        4096    61442048    30718976+  83  Linux 
/dev/sda2        61442049    81920000    10238976   82  Linux swap / Solaris 
Partition 2 does not start on physical sector boundary. 
/dev/sda3        81920001  3907020800  1912550400    f  W95 Ext'd (LBA) 
Partition 3 does not start on physical sector boundary. 
/dev/sda5        81920002  3907020800  1912550399+  8e  Linux LVM 
Partition 5 does not start on physical sector boundary.


Code:
# vgscan   
Reading all physical volumes.  This may take a while...   
/dev/pve/lv1: read failed after 0 of 4096 at 0: Input/output error   
/dev/pve/lv1: read failed after 0 of 4096 at 4096: Input/output error   
Found volume group "pve" using metadata type lvm2


Code:
~# vgscan
  Reading all physical volumes.  This may take a while...
  /dev/pve/lv1: read failed after 0 of 4096 at 0: Input/output error
  /dev/pve/lv1: read failed after 0 of 4096 at 4096: Input/output error
  Found volume group "pve" using metadata type lvm2


Code:
mount /dev/pve/lv1 /mntlvm
mount: /dev/mapper/pve-lv1: can't read superblock


Code:
# vgdisplay
  /dev/pve/lv1: read failed after 0 of 4096 at 0: Input/output error
  /dev/pve/lv1: read failed after 0 of 4096 at 4096: Input/output error
  --- Volume group ---
  VG Name               pve
  System ID
  Format                lvm2
  Metadata Areas        1
  Metadata Sequence No  2
  VG Access             read/write
  VG Status             resizable
  MAX LV                0
  Cur LV                1
  Open LV               0
  Max PV                0
  Cur PV                1
  Act PV                1
  VG Size               1.78 TiB
  PE Size               4.00 MiB
  Total PE              466931
  Alloc PE / Size       449999 / 1.72 TiB
  Free  PE / Size       16932 / 66.14 GiB
  VG UUID               RmSYX5-Tsw2-anOB-nYef-r3Lt-7KJh-TvsRw9

root@rescue:~#  lvdisplay
  /dev/pve/lv1: read failed after 0 of 4096 at 0: Input/output error
  /dev/pve/lv1: read failed after 0 of 4096 at 4096: Input/output error
  --- Logical volume ---
  LV Path                /dev/pve/lv1
  LV Name                lv1
  VG Name                pve
  LV UUID                ATOUfP-S7up-R5oE-L1l3-sQjt-35pq-E2rY2V
  LV Write Access        read/write
  LV Creation host, time ,
  LV Status              available
  # open                 0
  LV Size                1.72 TiB
  Current LE             449999
  Segments               1
  Allocation             inherit
  Read ahead sectors     auto
  - currently set to     256
  Block device           253:0


Code:
# pvscan
  /dev/pve/lv1: read failed after 0 of 4096 at 0: Input/output error
  /dev/pve/lv1: read failed after 0 of 4096 at 4096: Input/output error
  PV /dev/sda5   VG pve   lvm2 [1.78 TiB / 66.14 GiB free]
  Total: 1 [1.78 TiB] / in use: 1 [1.78 TiB] / in no VG: 0 [0   ]

So I've a big error :
/dev/pve/lv1: read failed after 0 of 4096 at 0: Input/output error /dev/pve/lv1: read failed after 0 of 4096 at 4096: Input/output error
And I can't mount partition.

Do you have solution to mount it, and recover my partition ?
I've a container on this LVM, and no external backup for it.

Thanks for your help.
Sponsored Links
Closed

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Linux More UNIX and Linux Forum Topics You Might Find Helpful
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
C++ Code to Access Linux Hard Disk Sectors (with a LoopBack Virtual Hard Disk) shen747 Linux 23 01-28-2011 10:27 PM
hard disk broken, relocate user's home dir. All setting missing dr_dw Solaris 3 01-10-2011 03:02 AM
LVM restore / recovery Zburatorul Filesystems, Disks and Memory 7 10-25-2008 04:14 AM
Data Recovery from file system overwritten with LVM. squid04 UNIX for Advanced & Expert Users 2 10-01-2008 07:22 AM



All times are GMT -4. The time now is 03:09 AM.