Visit Our UNIX and Linux User Community


aioo seems to be not installed


 
Thread Tools Search this Thread
Operating Systems AIX aioo seems to be not installed
# 1  
Old 06-03-2011
aioo seems to be not installed

Hi everyone:

I've a server running AIX 6.1 which had initialy technology level =0, after an upgrade oslevel -s reports that it was increased to 6100-04-02, however after doing this the aioo command seems to be not present, what did I do wrong?

edit: lslpp shows bos.rte.aio was installed:

Code:
>lslpp -l bos.rte.aio
  Fileset                      Level  State      Description
  ----------------------------------------------------------------------------
Path: /usr/lib/objrepos
  bos.rte.aio                6.1.4.4  COMMITTED  Asynchronous I/O Extension

Path: /etc/objrepos
  bos.rte.aio                6.1.0.0  COMMITTED  Asynchronous I/O Extension

Moderator's Comments:
Mod Comment edit by bakunin: please use CODE-tags when posting code or terminal-output. It enhances readability. Thank you.

Last edited by bakunin; 06-03-2011 at 02:11 PM..
# 2  
Old 06-03-2011
I am guessing you meant AIO as in Asynchronous I/O. If so AIX 6.1 enables AIO dynamically.

https://www-304.ibm.com/support/docv...id=swg21303183

If you really meant aioo then if it's related to AIO maybe something here will help.

Last edited by juredd1; 06-03-2011 at 04:01 PM.. Reason: correct syntax

Previous Thread | Next Thread
Test Your Knowledge in Computers #594
Difficulty: Easy
In the C programming language, variables are scoped to the code block in which they are declared and are only valid within that code block.
True or False?

9 More Discussions You Might Find Interesting

1. UNIX for Beginners Questions & Answers

Bash find version of an installed application but if none is found set variable to App Not Installed

Hello Forum, I'm issuing a one line bash command to look for the version of an installed application and saving the result to a variable like so: APP=application --version But if the application is not installed I want to return to my variable that the Application is not installed. So I'm... (2 Replies)
Discussion started by: greavette
2 Replies

2. OS X (Apple)

Just installed El Capitan...

Just updated from Yosemite to El Capitan on my iMac... What an improvement! The front end is really slick now on this tool... Still using OSX 10.7.5 on my laptop and the Applescript code inside AudioScope.sh is now broken under El Capitan but the rest of AudioScope.sh works on it...... (4 Replies)
Discussion started by: wisecracker
4 Replies

3. Red Hat

Trouble with installed / not installed rpm unixODBC/libodbc.so.1

Hey there, i run 1: on my server (RHEL 6) and getting response that the libodbc is not installed. If i use yum for installation, it tells me, there is no package like this ( 2: ). Since in the description of Definiens is mentioned that the Run-time dependency is unixODBC (libodbc.so.1), I assume... (2 Replies)
Discussion started by: rkirsten
2 Replies

4. Solaris

To get access to installed SE 11

Hello.I am new member on this forum and I glad to salute you, members. I am beginner in Solaris OS. I am installed Solaris 11 on my computer from Live CD. When I try to enter in Solaris OS (which I installed) the system offers to enter login and password. I enter login and password of... (3 Replies)
Discussion started by: User_V
3 Replies

5. AIX

OS Patches installed but they seem as not installed

Hello everyone: I've installed an OS patch into AIX 6.1 by running the following command: instfix -d /tmp/6100-02-03 -k "IZ41855" however it seem not installed instfix -i -k "IZ41855" There was no data for IZ41855 in the fix database. what am I doing wrong? (8 Replies)
Discussion started by: edgarvm
8 Replies

6. Solaris

apache installed or not

How to check out apache is installed in unix box ? i don't have execute for httpd -v command and also i don't have 'apache' directory under /usr/local but i could able to see many httpd processes running on the server. (2 Replies)
Discussion started by: Masanamuthu
2 Replies

7. AIX

Problem with aioo

Hi, sorry for my english. Can somebody help me?. I want to run this command on my system and : aioo -o fsfastpath=1 exec(): 0509-036 Cannot load program aioo because of the following errors: 0509-130 Symbol resolution failed for aioo because: 0509-136 Symbol aio_cntl... (2 Replies)
Discussion started by: fjgonzalez
2 Replies

8. UNIX for Dummies Questions & Answers

Installed software

I am a complete novice/dumbo with Unix. How can I ascertain what software is installed on a unix system? Any help is much appreciated. (3 Replies)
Discussion started by: wakeley
3 Replies

9. UNIX for Dummies Questions & Answers

Just installed Solaris 8 but....

Hello again, Well i went ahead with my solaris installation tonight (on my pc) and it all appeared to work ok. Unfortunately, i am unable to use the system yet because it gives me this horrible message straight after it boots up: "The X-server can not be started on display :0..." It... (4 Replies)
Discussion started by: timresh
4 Replies

Featured Tech Videos