LTO3 Drive to read LTO3 tape with LTO4 content


 
Thread Tools Search this Thread
Operating Systems AIX LTO3 Drive to read LTO3 tape with LTO4 content
# 1  
Old 09-30-2009
Question LTO3 Drive to read LTO3 tape with LTO4 content

Dear all experts,
I have a LTO3 tape drive and thinking of upgrade to LTO4 drive.
Before we proceed to upgrade, I have 1 question to ask.
As I will use the backup tape to restore into other server (pSeries p550), I have the problem of if I backup in LTO4 tape in future, how can I restore the LTO4 tape into server (pSeries p550) with only LTO3 Drive?

My question is
1) Can I use command "tcopy /dev/rmt0 /dev/rmt1"
when /dev/rmt0 is LTO4 tape (backup from p570 server using LTO4 drive)
and /dev/rmt1 is LTO3 tape

2) If #1 is ok, can the LTO3 drive read the LTO3 tape? (which been tcopy from LTO4 tape)

3) If #2 is ok, can the LTO3 tape be restored into p550 server with LTO3 Drive?

Thanks.
# 2  
Old 10-04-2009
Typically, in any mixed environment, you're stuck with using the format of the lowest compatible drive/media - LTO3 - even when you're using LTO4 drives on some of your boxes - since the LTO3 cannot read LTO4 formatted tapes - but a LTO4 drive can format LTO4 tapes in LTO3 mode. Once all media & drives are at higher format level, you can change that option to match full capacity.

Hope that helps
zxmaus
Login or Register to Ask a Question

Previous Thread | Next Thread

8 More Discussions You Might Find Interesting

1. HP-UX

TAPE drive

I have used ioscan -fnC tape and the system identified the tape drive. what is the command to show a listing of what is on the tape? I have used ls /dev/rmt/rmt0 to no avail. can anyone help? Thanks in advance (10 Replies)
Discussion started by: Randydog
10 Replies

2. Solaris

Help with tape drive

Hey folks, Linux admin here, forced to use Opensolaris to try to use ufsdump/ufsrestore to get some data of some old tapes. I've got Opensolaris 2009.06 on x86 and a Sony SDX-700V. As a "control" experiment, I booted the system with a Linux live CD and the tape drive worked perfectly. ... (2 Replies)
Discussion started by: eddy_sysad
2 Replies

3. AIX

Tape drive problem - no process to read data written to a pipe

Hi Everyone, The machine I'm working on is an AIX 5.3 LPAR running on a P650. oslevel -r shows 5300-08. I'm trying to take a backup to a SCSI tape drive, which has been working up until this point. I know of nothing that has changed recently to cause this problem. But when I try to take a... (0 Replies)
Discussion started by: need2bageek
0 Replies

4. AIX

Ultrium LTO3 Tape Drive for pSeries p570

I have 2 servers in my office which are p570 and p550. Both run under AIX 5300-07. And I only have 1 x SCSI Ultrium LTO3 Tape Drive. For syncronization purposes, I always backup p570 server's database and restore into p550 server. And due to the frequent process of syncronization, I require to... (1 Reply)
Discussion started by: kwliew999
1 Replies

5. AIX

can't find a LTO3 drive through SAN,pls help!

Hi,everyone the situation is: at the very beginning ,through cfgmgr i find all LTO3 drives and 9840D drives. Then, some guy changed the device id(loop id) of all the stk drives on the tape lib panel. This time, i ran the cfgmgr but got nothing. so i asked that guy to change the loop id... (2 Replies)
Discussion started by: zzisking
2 Replies

6. AIX

Tape Drive

I have tape drive in one Lpar. when i saw that time tape is in defined state. After that i deleted the tape drive using the rmdev -R command. Then fired the cfgmgr -v command. But I am not getting the tape drive. Now the drive is even not in defined state also. It is not shown the tape drive. How... (1 Reply)
Discussion started by: pernasivam
1 Replies

7. AIX

pax error on appending data to LTO3

I have problem when I use the command "pax -awvf /dev/rmt0 ./data1" in AIX 5.3.0.0. The command with parameter -a allow me to append the tape but when I try to retrieve the data that I append, it will show me error. I would like to know if anyone have the same problem and any solution found? Tq. (0 Replies)
Discussion started by: kwliew999
0 Replies

8. UNIX for Dummies Questions & Answers

tape drive

Hi, I need to restore my tape backup, when I type "tape status" it gives; status : ready beginning-of-tape write-protected soft errors : 0 hard errors : 0 underruns : 3 but... (4 Replies)
Discussion started by: alisevA3
4 Replies
Login or Register to Ask a Question

Featured Tech Videos