NIM install hangs on LED 0608 | Unix Linux Forums | AIX

  Go Back    


AIX AIX is IBM's industry-leading UNIX operating system that meets the demands of applications that businesses rely upon in today's marketplace.

NIM install hangs on LED 0608

AIX


Tags
aix, unix

Closed Thread    
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
    #1  
Old 06-29-2007
touny touny is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Last Activity: 2 August 2007, 6:17 PM EDT
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
NIM install hangs on LED 0608

Hi guys,

I am trying to install a new machine via nim but it is hanging on 0608 => it should be a network issue

here the situation hoping you will be able to help:

server NIM on a subnet/IP 10.36.12.64
client on 161.43.56.25

the ping test is successful but when I launch the isntall it hangs on 0608

Any idea ?

thanks in advance
Cheers
Al.
Sponsored Links
    #2  
Old 06-29-2007
porter porter is offline Forum Advisor  
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Last Activity: 8 January 2008, 6:50 PM EST
Posts: 2,965
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
What type of machine?

What are you installing?

Are you using RARP or DHCP?

Is the installation happening within the same network segment/subnet?
Sponsored Links
    #3  
Old 06-29-2007
touny touny is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Last Activity: 2 August 2007, 6:17 PM EDT
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi

it is a p52A, i have only 1 lpar I am installing AIX5.3 via nim tcpip rsh for the install
When he finished the load of the tfpboot it hangs on LED 0608 then start to flash (the led code)
May be there is firewall ? I am not sure as everyhting is fine. I have checked from the nim server if I can have access to other systems on the other subnet and it works fine

Thanks for your help
    #4  
Old 06-29-2007
touny touny is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Last Activity: 2 August 2007, 6:17 PM EDT
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi,

I have put the tftpd on verbose mode and have this on syslog.log:

Jun 30 08:10:33 myservernim daemon:info tftpd[4694168]: [00000108] EZZ7044I : mytestmachine RRQ <file=Received , mode=/tftpboot/mytestmachine.info, recognized options: octet>
Jun 30 08:10:33 myservernim daemon:info tftpd[4694168]: [00000108] EZZ7029I : Status Read request for mytestmachine : /tftpboot/mytestmachine .info
Jun 30 08:10:39 myservernim daemon:err|error tftpd[4694168]: [00000206] EZZ7039I : Status Timeout

I have checked the /etc/bootptab file and is correct.
I have checked the /tftpboot and is correct.
I have rechecked the network used by the client and is correctly defined.

The status Timeout of the tftpd could be generated by a firewall ?
Any idea ?

thanks in advance
Cheers
Al.
Sponsored Links
    #5  
Old 06-29-2007
touny touny is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Last Activity: 2 August 2007, 6:17 PM EDT
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi

I have checked the /etc/bootptab file and is correct.
I have checked the /tftpboot and is correct.
I have rechecked the network used by the client and is correctly defined.
Everything is exported properly. I have done another installation to another client in the same subnet of the nim master and it works well.

The client has all the resources allocated to be installed.
Cstate = BOS installation has been enabled
prev_state = ready for a NIM operation


I have put the tftpd on verbose mode and have this on syslog.log:

Jun 30 08:10:33 myservernim daemon:info tftpd[4694168]: [00000108] EZZ7044I : mytestmachine RRQ <file=Received , mode=/tftpboot/mytestmachine.info, recognized options: octet>
Jun 30 08:10:33 myservernim daemon:info tftpd[4694168]: [00000108] EZZ7029I : Status Read request for mytestmachine : /tftpboot/mytestmachine .info
Jun 30 08:10:39 myservernim daemon:err|error tftpd[4694168]: [00000206] EZZ7039I : Status Timeout


The status Timeout of the tftpd could be generated by a firewall ?
Any idea ?

thanks in advance
Cheers
Al.
Sponsored Links
    #6  
Old 06-29-2007
dukessd dukessd is offline Forum Advisor  
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Last Activity: 1 September 2014, 7:20 PM EDT
Posts: 511
Thanks: 11
Thanked 31 Times in 29 Posts
You again!

http://publib.boulder.ibm.com/infoce...pha6/diag1.htm

608 Attempting to retrieve the client.info file with tftp.
Note:
Note that a flashing 608 indicates multiple attempt(s) to retrieve the client_info file are occurring.

Hope this helps you...
Sponsored Links
    #7  
Old 06-30-2007
touny touny is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Last Activity: 2 August 2007, 6:17 PM EDT
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hi
yeah me again unfortunatly.

I have checked everything. My client.info exists and is correctly defined. I have read the code error that IBM put on the redbook NIM but as i said I have also run the tftpd with te option -v and on the syslog .log I have the error: Request Timeout.
So I am assuming it is a network issue ?
Thanks
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

More UNIX and Linux Forum Topics You Might Find Helpful
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
10_Recommended patches install - hangs! paulfoel Solaris 3 07-04-2011 12:52 AM
Solaris Cluster Install Hangs bluescreen Solaris 2 11-29-2010 03:07 AM
NIM client installation hangs at 0608 falgun6666 AIX 3 08-10-2010 03:00 AM
install macbook pro fedora10 ???((<<if can install, how to install? >> )) kzBSD Linux 0 03-18-2009 02:57 AM
Oracle 9i install: Error in invoking target install of makefile chris2005 HP-UX 5 02-21-2007 08:45 AM



All times are GMT -4. The time now is 12:42 PM.